Mézes meggyes, rácsozva recept
60 perc
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Mézes meggyes, rácsozva hozzávalói:
Liszt: 40 dkg
Porcukor: 20 dkg
Ráma : 12.5 dkg
Tojás 1 db
Méz.: 2 ek
Mézes fűszer keverék: 1 ek
Szódabikarbóna: 1 kk
A Mézes meggyes, rácsozva elkészítési módja:
Összegyúrjuk, 3/4 részét tepsibe tesszük. Megkenjük baracklekvárral, megszórjuk meggyel, és a tészta többi részével berácsozzuk. A rácsok közé darabos diót szórunk. Sütjük, sütés után leöntjük csoki mázzal Vaj: 12dkg felolvasztva Kakaó: 1 ek Porcukor: 12dkg , (fokozatosan bele) 1ek keményítő liszt, Habverővel állandóan kevergetve, sűrűre főzzük.
Nagyobb tepsibe készül.
Fotó itt.
http://picasaweb.google.hu/lh/photo/SjJE9P2HimqXFFhSIT0U1w?feat=directlink
A naplómba (Életünk, napjaink.)296.bejegyzés
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: rolvisa, 2008. dec. 18. 17:13
A mézes meggyes, rácsozva elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.