Bólyi túrós recept
A Bólyi túrós hozzávalói:-24dkg finomliszt
-22dkg kristálycukor
-50dkg túró
-10dkg vaj
-fél cs sütőpor
-2db tojás
-3dcl tej
-vaniliáscukor
-mazsola
-reszelt citromhéj
A Bólyi túrós elkészítési módja:
-5dkg vajjal ki kell kenni egy kb.20cmx30cm tepsit. -Bele kell szórni a liszt, kristálycukor és sütőpor keverékének felét -Rá kell morzsolni az 50dkg túrót ( A túróba tilos cukrot keverni! ) -Meg kell szórni ízlés szerinti mennyiségű mazsolával, vaniliáscukorral és reszelt citromhéjjal -Be kell teríteni a lisztes keverék másik felével. -A maradék 5dkg vajat fel kell olvasztani és a lisztezett keverékre, kell önteni. -A 2db tojást össze kell turmixolni a 3 dcl tejjel majd a tepsiben lévő anyagokra, kell locsolni. -Előmelegített sütőben, közepes lángon kb. ½ -1 órán át kell sütni, míg a teteje aranysárga színű nem lesz.
Gyors, egyszerű és finom ☺
Készülhet fahéjjas, reszelt almával is.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Gligi, 2010. ápr. 15. 08:48
A bólyi túrós elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.