Bolognai gnocchi recept
A Bolognai gnocchi hozzávalói:50 dkg gnocchi
1/2 üveg bolognai szósz
10 dkg reszelt sajt
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál oregánó
1 evőkanál olivaolaj
só
bors
A Bolognai gnocchi elkészítési módja:
Fazékban vizet forralunk. Ha lobog, tegyük hozzá sót, majd tegyük bele a tésztát, és főzzük meg öt-hét percig. Ha a tészta kész, szűrjük le, és csepegtessük le. A szószhoz a vörös- és a fokhagymát vágjuk apróra, kevés forró olajon süssük pár percig.öntsük hozzá a bolognai szószt, majd ízlés szerint ízesíthetjük sóval, borssal, oregánóval, Főzzük 15 percig. Egy jénai tálat kenjünk ki kevés szósszal, tegyük bele a megfőtt tésztát . Öntsük le a maradék szósszal, és kicsit forgassuk össze. Szórjuk rá a sajtot, majd tegyük előmelegített sütőbe( vagy mikróba). Süssük össze körülbelül 20 perc alatt. Ha a sajt ráolvad, készen is van
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2023. ápr. 26. 19:59
A bolognai gnocchi elkészítési módja és hozzávalói.