Bálna-szem recept

A Bálna-szem hozzávalói:
40 dkg liszt
1 sütőpor
25 dkg porcukor
25 dkg margarin
Töltelékhez:
40 dkg mák
20 dkg cukor, kis tej
Krémhez:
2 db vaníliás pudingpor
5 dl tej
20 dkg cukor
1 margarin


A Bálna-szem elkészítési módja:
A tésztához valókat eldolgozzuk, hozzá 4 tojássárgája, kis tej. Két részre osztjuk, felét tepsibe tesszük, másik részébe 2 kanák kakaót. Ebből diónyi golyókat készítünk, közepébe egy - egy szem diót. A darált mákhoz a cukrot, kevés forró tejjel, leöntjük. Ha kihűlt, hozzá a tojások felvert habja,és a nyers tésztára kenjük. Rárakjuk a golyócskákat és megsütjük.A margarint kikeverjük a cukorral, a pudingból készített krémhez keverjük, a tészta tetejére símítjuk, tortadarával megszórva kínáljuk .


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A bálna-szem elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook