Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Krémes máktorta recept

Krémes máktorta recept

A Krémes máktorta hozzávalói:
50 dkg omlós tészta
1 dl tejszín, 2 dl víz
5 dkg liszt
8 dkg mazsola
10 dkg darált mák
25 dkg krémtúró, méz
1 dl tejszín, durvára szelt natúr pisztácia


A Krémes máktorta elkészítési módja:
Az omlós tésztát tortaformába tesszük, megszurkáljuk, negyedóráig sütjük. 1 dl tejszínt 2 dl vízzel felöntünk, belekeverünk 5 dkg lisztet, 8 dkg mazsolát, 10 dkg darált mákot. Forraljuk, majd 5 percig főzzük. 25 dkg krémtúróba belekeverjük a kihűlt mákkrémet és mézzel édesítjük.1 dl tejszínt habbá verünk és a krémhez adjuk. A masszát a tésztára símítjuk, durvára vágott natúr pisztáciával díszítjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A krémes máktorta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook