Krémes máktorta recept
A Krémes máktorta hozzávalói:50 dkg omlós tészta
1 dl tejszín, 2 dl víz
5 dkg liszt
8 dkg mazsola
10 dkg darált mák
25 dkg krémtúró, méz
1 dl tejszín, durvára szelt natúr pisztácia
A Krémes máktorta elkészítési módja:
Az omlós tésztát tortaformába tesszük, megszurkáljuk, negyedóráig sütjük. 1 dl tejszínt 2 dl vízzel felöntünk, belekeverünk 5 dkg lisztet, 8 dkg mazsolát, 10 dkg darált mákot. Forraljuk, majd 5 percig főzzük. 25 dkg krémtúróba belekeverjük a kihűlt mákkrémet és mézzel édesítjük.1 dl tejszínt habbá verünk és a krémhez adjuk. A masszát a tésztára símítjuk, durvára vágott natúr pisztáciával díszítjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Kokorka, 2009. okt. 2. 16:52
A krémes máktorta elkészítési módja és hozzávalói.