Rózsa Zabpelyhese recept



30 dkg zabpehely
3,5 dl tej
3 db tojás
5 e.k cukor
5 dkg margarin
fél citrom
fél cs. sütőpor
gyümölcs ízlés szerint
A Rózsa Zabpelyhese elkészítési módja:
A zabpelyhet addig áztatjuk tejben, amíg teljesen magába szívja. Közben 3. e. k. cukorral, fél citrom reszelt héjával, margarinnal és sütőporral habosra keverjük a tojások sárgáját. Hozzá a tejes zabpehely, vajazott, zsemlemorzsás tepsibe öntjük,gyümölcs darabokkal megrakjuk, előmelegített sütőben félig sütjük. A maradék cukorral felvert tojás fehérjét rásímítjuk, készre sütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Kokorka, 2009. szept. 30. 15:18
A rózsa zabpelyhese elkészítési módja és hozzávalói.