Főoldal » Receptek » Karácsonyi receptek » Azonnal ehető mézeskalács recept

Azonnal ehető mézeskalács recept

Az Azonnal ehető mézeskalács hozzávalói:
20dkg margarin
20dkg méz
50dkg porcukor
6 egész tojás
1evk. szódabikarbóna
1csomag mézeskalács fűszerkeverék
1tk.fahéj
1kg liszt
1csipet só


Az Azonnal ehető mézeskalács elkészítési módja:
A margarint a mézzel gőt fölött felmelegitjük.Utánna hozzáadunk 50dkg porcukrot az egész tojásokat,a szódaport,fűszereket,sót.Végül belegyurjuk az 1kg lisztett.Kicsit ragadósa tészta de csak a méz miatt.A tésztát átrakjuk egy zacskóba és szobahömérsékleten 24órát pihentetjük.Utána késfok vastagságura nyújtjuk.190 fokon 5-7 perc alatt kisütjük.Fontos a zacsiból mindig csak annyi tésztát vegyünk ki amennyit ép nyújtunk,hogy ne száradjon.a deszkát lisztezzük és nyújtás előtt gyurjuk mindig át a tésztánkat.6hónapig elál fémdobozban.a tetejét izlés szerint diszithetjük.Én 50dkg porcukrot 3 tojás fehérjével kemény habbá verem,és ezzel szoktam kidisziteni.Az asztalra kiteritek zsirpairt arra sorba kipakolom a kisült tésztákat,és igy rajzolom meg éket.Igy semmi sem lesz ragacsos és egy mozdulattal tiszta a konyha..Ez egy nagyon bevált recept.Az én városomban mézeskalács fesztivlra készitik e recept alapján.Sok sikert mindenkinek.


Kategória: Karácsonyi receptek


Az azonnal ehető mézeskalács elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook