Zöldfűszeres fasírozott, egybesütve recept
A Zöldfűszeres fasírozott, egybesütve hozzávalói:60 dkg darált sertéshús,
1 csokor újhagyma (zöldhagyma),
2 gerezd fokhagyma,
50 g zsemlemorzsa,
1 egész tojás,
só,
feketebors (őrölt),
bazsalikom (friss),
kakukkfű (friss).
A Zöldfűszeres fasírozott, egybesütve elkészítési módja:
Tisztítsd meg a fokhagymát, egy nagy kés lapjával nyomd össze és aprítsd fel a gerezdeket. Aprítsd fel az újhagymát a zöldjével együtt. Aprítsd fel egy csokor bazsalikomot és pár szál kakukkfüvet a szára nélkül. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Keverd össze a darálthúst (legjobb mangalicából) egy nagy tálban a tojással a fűszerekkel, 1-1,5 kiskanál sóval. Keverj a húshoz annyi zsemlemorzsát, hogy formálható masszát kapjál. Szórj egy tepsire zsemlemorzsát, helyezd rá a húst hosszúkásra formálva. Hintsd meg a fasírozott tetejét morzsával. Süssed 30-40 percig, amíg jól átsül és ropogós kérget kap.
Tálald főzelékek feltéteként, vagy zöldség körettel forrón.
Hidegen vékonyra szeletelve szendvicsnek, előételnek is kitűnő.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2008. máj. 23. 12:28
A zöldfűszeres fasírozott, egybesütve elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.