Sáfrányos rizottó recept
A Sáfrányos rizottó hozzávalói:30 dkg rízs,
7 dkg vaj,
1/2 fej vöröshagyma,
sáfrány,
1 liter húsleveslé (forró),
4 evőkanál parmezán sajt.
A Sáfrányos rizottó elkészítési módja:
Vágd finomra a hagymát és párold üvegesre 3 dkg vajon. Add hozzá a rízst, engedd fel néhány evőkanál húsleveslével. Amikor a rízs felszívta a húsleveslét, keverd bele a sáfrányt. Fokozatosan add hozzá a húsleveslét, mindig várd meg míg beszívja. Amikor megpuhult a rízs (ne legyen száraz), vedd le a tűzről és keverd hozzá a maradék vajat és a reszelt parmezánt. Forrón tálald.
Párolt, zöldséges húsokhoz köretként is kínálhatod.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2008. máj. 20. 19:32
A sáfrányos rizottó elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.