Diós sarok recept
A Diós sarok hozzávalói:A tésztához:
30 dkg liszt,
10 dkg cukor,
1 csomag vaníliáscukor,
2 db tojás,
13 dkg margarin vagy vaj,
1 tk sütőpor.
A töltelékhez:
20 dkg cukor,
20 dkg vaj,
2 csomag vaníliáscukor,
4 ek víz ,
20 dkg hántolt mandula,
20 dkg hántolt dió,
7 ek sárgabaracklekvár.
A Diós sarok elkészítési módja:
A tésztához az összes hozzávalót összegyúrjuk, kb. fél órára a hűtőszekrénybe tesszük, majd kinyújtjuk, sütőlapra tesszük, és megkenjük lekvárral. A töltelékhez a vajat, a cukrot, a vaníliáscukrot és a vizet összekeverjük, felfőzzük, belekeverjük a mandulált és a diót. Miután egy kicsit kihűlt, a lekráros tésztára halmozzuk. 175 fokon kb. 45 percig sütjük, hagyjuk kihűlni, aztán vágjuk szögletes szeletekre, majd ezeket felezzük háromszögeletűre.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2008. máj. 21. 10:59
A diós sarok elkészítési módja és hozzávalói.