Zabos sajtos ropogós (paleo) recept
A Zabos sajtos ropogós (paleo) hozzávalói:5 ek oliva olaj
150g zabpehely
175g sajt (pl cheddar)
1 felvert tojás
2 ek friss, aprított rozmaring
1 tk chili
só, bors
A Zabos sajtos ropogós (paleo) elkészítési módja:
Dolgozzuk össze a hozzávalókat. Egy morzsás, de ragadós tésztát kapunk. Legalább gáztepsi méretben süssük. Ezt kenjük meg vajjal, majd erre tegyük a sütőpapírt, hogy a papír ne csúszkáljon. Tegyük rá a tésztát és a kezünkkel egyszerűen nyomkodjuk rá. Kb 3-4 mm vastaggra nyomkodjuk szét. Ha valahol vastagabb lesz, ott nem lesz ropogód, hanem puha. Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe és kb 30-35 percig süssük. Akkor jó, ha már nem habzik a teteje. Ezt látni fogod.
Én zablisztből is készítettem. A fűszerezéshez én Jamie Oliver Smoky chilit használok. Isteni így, de rozmaringgal is tuti:) Csináltam már nagyobb mennyiséget, mint a recept, ekkor 1 tojást és egy reszelt almát használtam "ragasztónak" Így is nagyon szupi lett az álaga. Ha van keksznyomód azzal is meg tudod csinálni. Ha nincs, akkor a ha kész egyszerűen csak tördeld nagyobb darabokra a "kekszet"
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: adrienn122, 2011. nov. 2. 13:04
A zabos sajtos ropogós (paleo) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.