Vörösboros-cukkinis gombapaprikás recept
A Vörösboros-cukkinis gombapaprikás hozzávalói:5 nagy fej csiperkegomba
3 db hegyes csípős zöldpaprika
2 db chilipaprika
4 db paradicsom
2 szelet egy nagyméretű cukkiniből
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
5-6 szelet bacon
fűszeres olívaolaj
petrezselyem
ételízesítő
őrölt feketebors
őrölt pirospaprika
füstölt kolbász
virsli
vörösbor
liszt
tejf
A Vörösboros-cukkinis gombapaprikás elkészítési módja:
A bacont felszeletelem, egy serpenyőben a saját készítésű fűszerolajban a hagymával együtt megpirítom, hozzáadom a fokhagymát, majd beleteszem a szeletekre vágott paprikákat, végül a kockára vágott cukkinit, a darabolt gombát és paradicsomot. Megfűszerezem. Amikor már majdnem kész, öntök bele vörösbort, beleteszem a kolbászt, majd a virslit, szórok rá kevés lisztet, s belekeverem a tejfölt, vágok bele petrezselymet. Felforralom. Nokedlivel és kovászos uborkával tálalom. Lehet hozzá fejessalátából vagy uborkából, esetleg paradicsomból készített salátát is fogyasztani.
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2017. jún. 7. 07:49
A vörösboros-cukkinis gombapaprikás elkészítési módja és hozzávalói.