Verda torta, avagy hogyan légy Te a Cake Boss (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Verda torta, avagy hogyan légy Te a Cake Boss
Nagyon jó cikk, de én visszakoztam :-) bár nagyon kezdő vagyok, úgyhogy ha már jól megy az alaptorta akkor visszatérek erre a témára!
Te viszont nagyon ügyes vagy bdioda! Igazi Cake Boss!
a piskóta roládra is van valami jó ötleted,hogy ne az a snassz,lekváros piskóta tekercs legyen? :)
köszi
húú ez a piskóta rolád nem rossz ötlet! :)
Érdekel a recept,átküldöd priviben?
köszi
sziasztok!
Tudna valaki segíteni?
Szeretnék sütni egy boros (vagy sörös) üveg alakú tortát,de fogalmam sincs hogy kezdjek neki?
Milyen legyen a torta,mivel vonjam be,ill.mivel díszítsem? (marcipán vagy fondant?) stb...
köszi :)
Sziasztok!
Gondoltam, hogy megírom, hogy jól sikerült a maci tortám. :D Nagyon ízlett mindenkinek és tetszett is.
Anyukám tegnap sikeresen beszerzett gyurmarcit is a Szamos boltban, hozzáteszem, féláron volt, mint a Tesco-ban... :-)
Hogy áll a macis tortád, hogy sikerült?
Nekem az autós tök jó lett, nemsokára teszem rá a marcipánt.
Iszonyat örülök, hogy megtaláltam ezt a cikket, és ötletet kaptam :D:D:D
Szia! Nekem se késő, ma kezdem :-)
még a marcipánt be kell szereznem, de fogalmam sincs, hogy hol kapok marcipánt.. Auchan, Tesco, Spar?? Ki hol vette?
Köszönöm nem nekem még nem késő. :) Gondolj rám nagyon erősen mert csütörtökön fogok neki állni megcsinálni a macit. Találtam is mintát. Jaj nagyon izgulok, hogy jól sikerüljön. :)
Akkor 1 adag krémből díszítést is meg lehet csinálni. Köszi a segítséget. :D
Sziasztok! Remélem, még nem késői az infó...
1 adag krém cakli-pakli elég, belülre is, kívülre is.
Ha valaki nagyobb tortát csinál, értelemszerűen több krém kell.
A díszítéseket krémmel jó rögzíteni, úgy jobban tart.
Szia!
Tudod mit szerettem volna még kérdezni? Hogy a díszítéseket mivel rögzítetted? Krémmel? Vagy az magától rajta marad?
Szia!
Az általad leírt recept szerint hány adag krémet kell csinálni, hogy kívülre is jusson belőle?
Köszönöm. :)
Én pénteken cakli pakli meg szeretném csinálni, mert délelőtt már jönnek a vendégek. :)
Még a lakást is díszíteni szeretném. :)
Szia! Nekem kicsit behatárolták a gyerekeim a készítés idejét, mert csak akkor tudtam bármit csinálni, amikor aludtak :)
Jól láttad, előbb kifarigcsáltam a darabokat és utána töltöttem meg, a krém volt a ragasztó (pl. ha többet levágsz valahonnan, de meggondolod, vissza tudsz ragasztani még részeket).
Én a sütőpapírral együtt vágtam a lapokat éles késsel, így amikor egymásra próbáltam a darabokat, nem ragadtak össze.
Simán nekikezdhetsz csütörtökön, Te is nyugodtabban dolgozol, ha nem kell kapkodni, de ha pénteken készíted, várd meg, míg a tészta lapok teljesen kihűlnek!
Én csütörtökön megsütöttem a lapokat, pénteken farigcsáltam és krémeztem, szombaton díszítettem - aznap délután volt a buli. De ez a beosztás a kukac kölkeim miatt volt! :)
Köszönöm a válaszodat. Megnéztem a blogodat és el is mentettem. Még azt kérdezném tőled, ha jól láttam te előbb megformáztad a tortát és utána töltötted be?
Ha szombaton lesz a buli akkor csütörtökön megcsinálhatom a tésztát és egy éjszakára érdemes pihentetni, hogy megdermedjen a krém?
Vagy te egy kalappal letudtad az egészet. Erre nem emlékszem. :)
További ajánlott fórumok:
- Mi a véleményed a Hal a Tortán c.műsorról?
- Hogy szoktad felolvasztani az étcsokit (nem a tortabevonót) süteményre úgy, hogy ne legyen csomós?
- Ki hogyan "dobja fel" a saját készítésű sütit vagy tortát hogy a szemnek is ízléses legyen?
- Elsö születésnapi torta - De milyen legyen?
- Hogyan kell marcipánnal bevonni egy kerek tortát, hogy ne legyen gyűrődés az oldalán?
- Cukormáz vagy fondant alá a tortánál csak a piskóta legyen, vagy a krémre is rá lehet tenni?