Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Ki hogyan "dobja fel" a saját készítésű sütit vagy tortát hogy a szemnek is ízléses legyen? fórum

Ki hogyan "dobja fel" a saját készítésű sütit vagy tortát hogy a szemnek is ízléses legyen? (beszélgetés)


2012. febr. 16. 18:53
szia! Én is a csokit, csokicsorgatást javaslom valamint én a mini dekorgyöngyre kaptam rá nagyon jól mutat és nem olvad el. A habot lehet villával belehúzni mintát pl. Vagy ha illik a sütihez kakaóport szórni rá. Én sok tortát sütök a gyümis mindig gyümivel van kirakva . Jól mutat egy feketeerdő szerűn ami tejszínes torta a habbevonat hab"pamacsokkal" tetején meggy pl.
2012. febr. 16. 18:52

Van egy egyszerű csokikrémem olyasmi mint amit a dobos vagy piramisba vagy fatörzsbe tesznek kívül is megkenem a piskótát, színes tortadíszítő cukorkákkal vagy kókusszal vagy egérkaki szerű csokival az oldalát, a tetejére csokimáz a maradék krémből kis halmokat nyomok a tetejére, vagy írok valamit.

Most viszont vettem egy cukormázas dekor tollat a Dr, 5kertől, 4 szín van benne, kíváncsi leszek milyen vele díszíteni, nemsokára tortát szeretnék készíteni a fiamnak..

2012. febr. 16. 18:21
Tejszin meg zselatinfix, nekem 4 napig nem folyt szet, utana meg elfogyott a torta.
14. katus3 (válaszként erre: 13. - Jasmine24)
2012. febr. 16. 18:16
Köszi. :-) Pedig egy sima,olcsó citromtorta....
13. Jasmine24 (válaszként erre: 12. - Katus3)
2012. febr. 16. 18:15
nyami! de jol nez ki! :)
12. katus3
2012. febr. 16. 18:09
Sziasztok! Én a citromtortát citromcikkekkel díszítem,illetve karamellt készítek és azt csurgatom rá. Képet találtok az adatlapomon.
11. Hitta
2012. febr. 16. 18:08
a krémes torta hibáit elrejtheted úgy ha szórsz vmit az oldalára körbe, vagy akár a tetejére is, pl mandulát, mogyorót, kókuszreszeléket, csokireszeléket stb, ezektől nagyon jól nézz ki, majdhogynem mint a cukrászdai :D Persze ezekhez az kell, hogy először bevond őket valamilyen krémmel/habbal, amiken ezek megtapadnak. Én is a hulalát tudom ajánlani, mert azt a legkönnyebb felverni, de a vajas krémekkel is próbálkozhatsz :)
10. 83e25137af (válaszként erre: 9. - Dius_83)
2012. febr. 16. 18:02
kombináld és az a tuti :) de ne feledd néha a kevesebb több :)
2012. febr. 16. 17:58

Én nem tudom mi a neve, de tudom hogy mire gondolsz. :)

Köszönöm az eddigi válaszokat, hirtelen nem is tudom melyik lenne a legmegfelelőbb.

De biztosan közte van már a tuti. :)

8. Jasmine24 (válaszként erre: 4. - Dd874e511d)
2012. febr. 16. 17:56
asszem tortadara a neve :DD
7. 83e25137af (válaszként erre: 1. - Dius_83)
2012. febr. 16. 17:55
krémes sütiket ritkán csinálok, tortát is de a csoki bevonat pl elfedi a piskóta "hibáit" de a tepsis sütik meg önmagukban is jól néznek ki :)
2012. febr. 16. 17:55
én legutóbb fondanttal díszítettem. kicsit melós, de megéri :)
5. 83e25137af (válaszként erre: 4. - Dd874e511d)
2012. febr. 16. 17:54
a színes egérkaki?? húú az tök jó :D
2012. febr. 16. 17:51
fr.drazsé, dr oetker diszitők, szines tortabevonó vagymi tudod az a szines kis pálcika izé.
2012. febr. 16. 17:51

Én Hu.lala teszínt szoktam venni. Nagyon könnyen felverhető.

Díszíteni lehet marcipánnal, grillázszsal, glazúrral, traganttal. Csak a fantázia szab határt!

2012. febr. 16. 17:50

Az utolsó mondatom kissé zavarossá tűnhet, ezért helyesbítek.

Szeretnék díszítésképp írni rá, csak nem tudom mivel lene a legtartósabb.

2012. febr. 16. 17:48

Sziasztok!


Engem az érdekelne hogy ha készítetek valami finomságot akkor azt hogyan és mivel díszítitek?

Pl aki szokásos torthabot készít azt hogyan miből?

Vagy ha pl isteni finom lett, de a külemme nem a legszebb, azt hogyan "rejtitek" el, és teszitek gusztusossá?

Ki miből készíti a habot,amvel díszít és mennyi ideig nem esik össze?

Aztán van most szeretnék megpróbálkozni azzal hogy írni. Mit ajnlotok, mi az ami mondjuk egy napig is tartós?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook