Bébiétel vagy saját készitésü étel!? (beszélgetős fórum)
És én is veszem a zöldséget, gyümölcsöt a gyereknek, de csak a szezonálisat.Epret mondjuk még nem ehet, de ha ehetne se vennék, télen, mert az tuti kényszer-érlelt mindenféle vegyszerrel.
A mirelit zöldség, gyümölcs, ugyanolyan jó;)
:(
én 2 éves voltam amikor anyukám olyan karalábéból főzött nekem főzeléket, amit úgy adtak el, hogy a permetezés után még a felezési időt sem várták meg:(
Szinte teljesen kiszáradtam.Nem ihattam sokat,mert rögtön kijött belőlem, de a folyadékra szükségem volt.Kórház, infúzió.Aztán 1 hétig fél óránként kaphattam egy evőkanál teát...
Anyuék akkor nyugodtak?! meg amikor elloptam a kiságyról a cumisüveget, és megittam ami benne volt;)
Amikor terhes voltam a védőnő aláíratott velem ey papírt, hogy tájékoztatott arról, hogy ezen a környéken magas a nitrit tartalom.
Azt mondta, hogy ha veszek krumplit, répát felpucolva lefagyasztva elrakom, akkor mire a hozzátáplálást elkezdjük,már ehető.
saját
de ha nincs kedved, vagy időd tökéletes a bébiétel is
Mivel utána szültem,így nem gondolkoztam piacon és egyéb helyeken árult termésen...Maradtam a bébiételeknél,és egyéb dobozos termékeknél.
Persze minden szülő jót akar azzal,ha frissen vásárolt zöldségeket ad a gyermeknek,de sajnos hiába ellenőrzött,ha az egy gyermeknek így is sok(műtrágya,permet,vegyszer).
Szegényke!:(
Hát igen, vigyázni kell azokkal a zöldségekkel, amelyeknek magas lehet a nitráttartalma. Sajnos halt már meg gyermek répapürétől is, ezért csecsemőknek csak tápszergyár által gyártott és csomagolt répalevet ill. répapürét szabadna adni.
Nem teljesen vegyszermentes a bébikaja sem, ez tény.
De lényegesen kevesebb van benne, mint azokban a gyümölcsökben/zöldségekben, amiket vásárolunk a hiper-szuper boltokban, piacon, stb.
Nem olvastam végig a fórumot,de egy sztorival hozzájárulhatok a döntéshez,vagy véleményekhez.
1992-ben született barátnőm kisfia,majd fél éves korában vett a piacon céklát,főzeléknek.
Miután jóízűen elfogyasztotta a kisfiú,rá nemsokára beszürkült és fulladt,azonnal kórház lett a vége.
A diagnózis : oxigénhiány,ami a cékla magas nitrát-tartalma okozott.Ugye felnőttekre nézve nem lett volna veszélyes,de ilyen picinél igen.
A fiú azóta felnőtt,kisegítő óvoda és iskola lett: mivel sérült :(
Teljesen felesleges még elkezdened a hozzátáplálást. Először amúgyis csak kóstoltatás van, eltellik jó idő, mire kiváltasz majd egy-egy étkezést, rendes hamira.
Kisfiam 7 hónapos, egy étkezést sem váltottunk még ki, naponta 1x kap gyümit, vagy zöldséget, egyszer meg tejpépet.
Amíg van tej nem kell erőltetni a dolgot. És tényleg fura, hogy ilyen mértékű hízás, és anyatej mellett, megsem próbálnak lebeszélni a dologról.
Nekem 3 hónaposan mikor picit megcsappant a tejmennyiségem, illetve lehet, hogy a kisfiam igénye nőtt, akartam kérni tápszert. Akkor nem adtak... hála az égnek, mondván a kereslet, kínálat arány majd beáll. Így is is lett... Igaz, hogy volt 1-2 hét durva hetünk szoptatás tekintetében (ha kellett fél óránként cicin volt), de megérte...
Kitartás, és ne erőltesd, még bőven ráértek!
első baba? vissza kellett volna szoktatnod csak a cicire, nem is értem a gyerekorvos és a védőnő, miért nem ezt ajánlotta. Az anyatej mennyisége úgyis a kereslet-kínálat elvén műkődik, beindult volna az jobban és több lett volna, ha csak cicizik.
Amúgy ne aggódj, a barátnőm sem tudta szopiztatni a kislányát(őt egyáltalán nem) és csak tápszert kapott, nagyon hízott ő is, de ma egy nagyon vékony kislány...szóval nem lesz a későbbi korára kihatással az, hogy most kicsit dundibb az átlagnál...havi 1kg 3 hónapos korig pedig teljesen normális, utána le fog lassulni!
Szia!
Nekem Dani 4kg és 52cm volt:) 4 honaposan 8 kg volt.Szoptatni nem tudtam...a zöldségesből vettem neki sokmindent és csináltam neki a kajcsit,ő sokat evett,ha nem volt időm ,energiám kapott bébiételt az is imádta:)
de ha van anyatejed, miért adsz neki még tápszert is?
a vegyszermentességet honnan veszik??? ki tudja, mivel permetezték (és mikor legutoljára) azt a zöldésget/gyümit, amit beledarálnak...
kizárolag vegyszermentes. ..ebben miért olyan biztos;)
Mennyivel született a babád?
miért akarod már most anyatejen kívül mással is eteni? 6 hós koráig én mindegyiknek csak anyatejcit adtam, 4 babánk van, a legkisebb, most lesz 3 hónapos:) ő sem fog mást kapni, mint anyatejci..
legtöbbször én főztem nekik (igaz saját kertből, szóval tudtam mit eszünk), néha előfordult a bolti is, de ott az apróbetűs rész a lényeg pl: nem tartalmaz tartósítószert...amely mondat csillaggal van jelölve, csak a megfelelő mennyiségen belül..és ha már 3-4x adsz neki naponta, akkor túllépted a megengedett tartósítószer, adalékanyag, színezék stb mértékét?
mondjuk én nagyon műkaja ellenes vagyok, a legnagyobb gyerekünkkel 5,évesen egyszer Pesten voltunk, ahol a mekiben evett sültkrumplit és hambzrgert... életében először...a hamburgerbe beleharapott és közölte de rossz, a sült krumplit is éppenhogy megette (pedig nagyvárosban lakunk, itt is van meki, de soha nem vittem el, pedig kb 5házzal arrébb van..)
a bébiételek minőségi ellenőrzénének szigoráról annyit, hogy nem áll ott mindig az ellenőr, hogy nézze épp mit darálnak bele, hidd el benne van a rohadt gyümi/zöldség épp úgy, mint a mócsingos hús is...
Szegény:(
De azért ez nem általános.Nyilván ha valakinek ilyen problémája adódik az használja az üveges ételeket, de arra sincs garancia, hogy abban nincs semmi káros:(
További ajánlott fórumok:
- Hol adhatnám el a saját készítésű horgolt mamuszaim és egyéb saját készítésű dolgaimat?
- Hogyan tudnám eladni legális úton a saját készítésű dolgaimat?
- Saját készítésű ajándék tippek Karácsonyra!
- Saját készitésű bébiételnél, mennyi húst tesztek bele, és hogyan?
- Saját készítésű műköröm tanulható otthon?
- Vannak a babádnak kedvenc bébiételei (készen vett, vagy saját készitésű)?