Hogyan tudnám eladni legális úton a saját készítésű dolgaimat? (tudásbázis)
Miért, másképp nem tudod? Megőrültél?!
Válts stílust vagy tedd fel őket az Ebay.hu-ra.
Ha jól tudom, a tesz-vesz, vatera olyan 7-800 ezerig adómentes. Valahol kint is van az oldalon egyébként. Szóval nem kell ezt elsietni.
Hú! Köszi! Először azt hiszem elkészítek pár dolgot, megnézem van-e rá kereslet pl vaterán vagy hasonló oldalon és ha megy a bolt, akkor megpróbálom saját weboldalon, rendesen adózva. Ötletem sok van. Tegnap is felébredtem éjjel, mert megálmodtam egy táskát, amit szeretnék elkészíteni. :)
Ha adószámos magánszemély vagy, simán. Csak olyan legyen a weboldal, hogy meg is találják, tehát ne valami ingyenes cucc, mert azzal sokra nem megy az ember.
900306 – Képző- és iparművészeti tevékenység
900301 – Egyéb alkotó tevékenység
321301 – Divatékszer gyártása
321302 – Tűzzománc dísztárgy, divatékszer készítése
321303 – Ajándéktárgy- és díszműáru készítés
321304 – Nép- és iparművészeti divatékszer, díszműáru gyártása
321305 – Fűzöttgyöngy készítés
Ezek a TEAOR számok lefedik a sajátkészítésú motyókat. Ezekkel a számokkal be kell az Apehnek jelenteni, éskérni kell egy adószámot, és így adószámos magánszemély leszel, és vehetsz számlatönmböt erre a tevékenységre, és erre állíthatsz ki számlát. De egyben a körmössel nem lehet, mert ez másfajta adózás alá esik., Ez volt régen a szellemi szabadfoglalkozás.
Sziasztok!
www.meska.hu
ezt a weboldalt, egy hölgy hozta létre, itt csak kézműves dolgokat lehet árulni..
Jó lenne ha csak a nagy halakkal foglalkoznának, de azokkal nem mernek. :P
Szóval szerintetek a saját weboldalon árusítás nem a legszerencsésebb?
na igen...
mondjuk szerintem senkinek nincs ezeken az oldalakon olyan pofátlanul nagy forgalma, hogy az érdekes lehetene a hatóságnak
értem :) De akkor legalább megszületett a gondolat. Kívánok sok sikert hozzá. Valóban érdekelnek a kézzel készített ékszerek. Szeretem. Ha majd lesz, örömmel böngésznék :)
Még csak tervezem hogy készíteni fogok és a varrott dolgok is csak fejben születtek meg. Csak gondoltam előbb kinyomozom, hogy hogyan is lehet leggazdaságosabban eladni.
Hát igen, húzós. De nincs más költség. Se cégfenntartás, stb. Akkor éri meg, ha tényleg valaki sokat akar forgalmazni. Pl: saját készítésű dolgok, de ha ebből akar megélni.
Engem nagyon érdekelnének ilyen ékszerek. Meg lehet nézni valahol? :) Nagyon szeretném :)
38%? :O
Atyaég, oda is van a haszon...
Baba-mamás oldalakon van, ahol egymás között lehet pl a kinőtt gyerekruhákat eladni. Mondjuk asszem rácsapnék az asztalra ha a használt ruha eladása után még adóznom kellene, amikor egyszer már adóztam, mikor megvettem. Szóval az ilyen oldalakon is láttam már olyat, aki pl sapkát varr/ horgol és eladja és rendelni is lehet tőle saját méretre. Gondolom nem adózik utána.
Köszi! Megpróbálom kideríteni mi ez az összeghatár. Óriási bevételeim biztos nem lesznek, mert saját készítésű gyöngy és drótékszerekben gondolkodom és varrni szeretnék dolgokat, de annyi időm nincs hogy nagyüzemi gyártásba kezdjek. :)
itt is van ilyen adok-veszek fórum?
Ha kiváltasz 7es adószámot, (ingyenesen lehet Apeh kirendeltségen) akkor csak az eladott termék után adózol. Azt hiszen 38%-ot. De akkor annyit adsz el , és hivatalosan amennyit csak bírsz. Olyan mint az őstermelőknél.
Tudtommal van egy éves összeghatár, ami alatt nem kell adózni, aztán van egy sáv, amin belül a SZJA-bevallásodban kell feltüntetni ezt, de afölött már vállalkozást kell nyitnod a tevékenységedre.
Próbálj keresni egy könyvelőt, ő biztos tudja! :)
sziasztok!
a beszélgetést olvasva felmerült bennem a kérdés:
meskán, vaterán, teszveszen eladott dolgok után kell valamit adózni vagy csak az ott megszabott feltöltési díjat és jutalékot kell megfizetni a termék után?
Tuti hogy van egy csomó ilyen oldal, ahol illegálisan árulnak dolgokat mindenféle adózás nélkül. Tényleg! És mi a helyzet a fórumok adok-veszek topicjaival? Ott sem adózunk. (Vagy ne adjak tippeket az apeh-nak?) :D
Én is a Meskát akartam ajánlani!
Ilyen mint a vatera és hasonlókon lehet. a többit nem ismerem. De ha pl. nyitsz egy honlapot, és azon árulsz, az tevékenységnek számít. Ha nem tudsz számlát adni, és valaki rájön, akkor bizony durva büntetésre lehet számítani. :(
Nem is tudom mi a megfogalmazás... Az Apeh többet tudna erről mondani :))
A Meskáról már hallottam de nem tudom hogy működik. Olyasmi mint a Vatera? Az a lényeg hogy egy helyen legyenek a feltöltött dolgaim és a linkjét meg tudjam adni pl ismerőseimnek.
Ja, igen. És adózni kell utána. Kőkeményen. ha nem hivatalosan árulod, és mivel ez jövedelem, baj lehet.
Tesz-vesz vagy vatera is jó, de jobban szeretném ha lenne egy saját "helyem". Meg nem kéne feltöltési és egyéb díjakat fizetni.
Ha van engedélyed forgalmazásra, akkor igen. Éa ha számlaképes vagy. Egyébként a kereskedelmi tevékenység, mint így engedélyhez kötött.
Szerintem ott lehet saját Vateraboltot nyitni. Úgy tudom :)
További ajánlott fórumok: