Hogy szoktad felolvasztani az étcsokit (nem a tortabevonót) süteményre úgy, hogy ne legyen csomós? (tudásbázis kérdés)
Én a következőt csinálom: mielőtt szükségem lenne a csokira, legalább fél órával előtte felforralom a vizet, egy az edényre illő tálba beletördelem a csokit és a lobogva forró vízzel telt lábasra teszem és a gázt lekapcsolom. A csokit magára hagyom, addig teszem a sütivel amit kell, vagy bármi mást.Néha odanézek keverek rajta egyet, ha szépen felolvad keverek bele egy csepp vajat és kész is. Mivel nem ég alatta a gáz nem tud leégni. A tál aljának bele kell érnie a vízbe.
Ha úgy látjátok mégsem akar felolvadni a csoki, vegyétek le és forraljátok újra fel a vizet.
20 éve így csinálom: amennyi az étcsoki, annak a fele súlyú vaj (vagy margarin). Én kicsi, fém lábaskában teszem a gázra, a legkisebb gázrózsa legalacsonyabb fokára. Nagyon lassan olvad, néha megkeverem fakanállal. Soha nem égett még le.
(Nem szoktam gőz felett vacakolni, de tény, hogy ez a kis gázláng alig ég, pont ideális erre.)
Gőz fölött, pici olajjal, sűrű kevergetés mellett!
Nem szabad, hogy forró legyen a csoki.
Szerintem is érdemes vele vacakolni, mert vízfürdő
fölött sikerül legjobban, de Én 100 gr. csokihoz egy evőkanál étolajat teszek és szép fényes lesz.
(az olajnak nincs víztartalma)
Mi lehet a legjobb megoldás arra,hogy a táblás étcsokit /nem a tortabevonót/ könnyen fel lehessen olvasztani úgy,hogy ne legyen csomós?
Mikróban nem igazán jött össze,gőz fölött nehezen olvad,tűzhelyen pedig odaég.
Ti milyen módszert alkalmaztok?
További ajánlott fórumok:
- Hogyan jó felolvasztani a csokoládét?
- Ha a süteményrecept vajat ír a tésztába vagy a krémbe, akkor lehet margarinnal helyettesíteni szerintetek?
- Nagyon olcsó, kiadós süteményrecepteket keresek!
- Egyik ismerősöm mesélt egy édes süteményről, amit gyerekkorában evett. Annyi rémlik, hogy rímel a csalamádéra. Tudjátok mi lehet az?
- A felolvasztott hús visszafagyasztható?
- Szeretnék kérni kipróbált és bevált túrós süteményrecepteket., saját tapasztalatokkal, tepsimérettel!