Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogy szoktad felolvasztani az étcsokit (nem a tortabevonót) süteményre úgy, hogy ne legyen csomós? fórum

Hogy szoktad felolvasztani az étcsokit (nem a tortabevonót) süteményre úgy, hogy ne legyen csomós? (tudásbázis kérdés)


17. 9c8432d068 (válaszként erre: 16. - C38e379cec)
2011. márc. 8. 08:45
Ez jó ötlet,köszi.
2011. márc. 7. 18:39

Én a következőt csinálom: mielőtt szükségem lenne a csokira, legalább fél órával előtte felforralom a vizet, egy az edényre illő tálba beletördelem a csokit és a lobogva forró vízzel telt lábasra teszem és a gázt lekapcsolom. A csokit magára hagyom, addig teszem a sütivel amit kell, vagy bármi mást.Néha odanézek keverek rajta egyet, ha szépen felolvad keverek bele egy csepp vajat és kész is. Mivel nem ég alatta a gáz nem tud leégni. A tál aljának bele kell érnie a vízbe.


Ha úgy látjátok mégsem akar felolvadni a csoki, vegyétek le és forraljátok újra fel a vizet.

2011. márc. 2. 14:43
Melegvíz fölött pici olajjal
2011. febr. 12. 16:48

20 éve így csinálom: amennyi az étcsoki, annak a fele súlyú vaj (vagy margarin). Én kicsi, fém lábaskában teszem a gázra, a legkisebb gázrózsa legalacsonyabb fokára. Nagyon lassan olvad, néha megkeverem fakanállal. Soha nem égett még le.

(Nem szoktam gőz felett vacakolni, de tény, hogy ez a kis gázláng alig ég, pont ideális erre.)

2011. febr. 12. 11:21
Sok jó tanácsot kaptam,köszönöm. Mindegyiket ki fogom próbálni,és meglátom,melyik lesz a nyerő.:)
2011. febr. 12. 11:08
gőzbe, pici margarinnal és tejszínnel.
2011. febr. 12. 09:26
Gőz felett.
10. nik84
2011. febr. 12. 09:25
Gőz felett, pár ek. olajjal. Arra azért vigyázni kell hogy ne legyen nagyon forró a víz, és ne fém tálba tedd a csokit. Nekem abban mindig megég, v mit csinál:)
2011. febr. 12. 09:19

Gőz fölött, pici olajjal, sűrű kevergetés mellett!

Nem szabad, hogy forró legyen a csoki.

8. d@nu
2011. febr. 12. 09:13
Mikró. Csak a teljesítményre kell figyelni, 300-450 W-nál ne legyen magasabbra állítva és sűrűn át kell keverni, nem egyszerre megolvasztani. Tökéletes lesz.
7. Szilvamama (válaszként erre: 1. - 9c8432d068)
2011. febr. 12. 09:13
Próbáld meg nem gőz fölött, hanem vízfürdőben, akkor gyorsabb!
2011. febr. 12. 09:09

Szerintem is érdemes vele vacakolni, mert vízfürdő

fölött sikerül legjobban, de Én 100 gr. csokihoz egy evőkanál étolajat teszek és szép fényes lesz.

(az olajnak nincs víztartalma)

2011. febr. 12. 09:08
Sziasztok! Én is gőz fölött :)
2011. febr. 12. 09:06
Én mindig gőz fölött. Lassan olvad, de biztos jó az eredmény.
2011. febr. 12. 09:05
Én mindíg vízfürdő fölött olvasztom. De jó szokott lenni.....Nem tortabevonót használok:)
2011. febr. 12. 09:05
Én mikróban szoktam, teszek hozzá egy picike vajat, úgy még szép fényes is lesz.
2011. febr. 12. 08:59

Mi lehet a legjobb megoldás arra,hogy a táblás étcsokit /nem a tortabevonót/ könnyen fel lehessen olvasztani úgy,hogy ne legyen csomós?


Mikróban nem igazán jött össze,gőz fölött nehezen olvad,tűzhelyen pedig odaég.


Ti milyen módszert alkalmaztok?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook