Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Szeretnék kérni kipróbált és bevált túrós süteményrecepteket., saját tapasztalatokkal, tepsimérettel! fórum

Szeretnék kérni kipróbált és bevált túrós süteményrecepteket., saját tapasztalatokkal, tepsimérettel! (beszélgetés)


22. metalllady (válaszként erre: 7. - Lazsuci)
2009. szept. 20. 00:19
Szióka, többször is megcsináltam már, csak nem volt net, nem tudtam visszajelezni. Tényleg nagyon finom, izlett a családomnak. Kipróbáltam úgy is, h tettem bele egy picike citromot is, igy még jobbnak találtuk. És már tovább is adtam a receptet, és nagyon pozitiv visszajelzéseket kaptam. Köszi mégegyszer!
2009. júl. 9. 23:10
köszi a válaszokat!(és a jókívánságot is. úgy lesz :))
20. lazsuci (válaszként erre: 14. - Metalllady)
2009. júl. 9. 21:23
Nyersen ahogy írtam is és a vaníliás cukor is 5 csomag.Természetesen tetszés szerint szépen szeletelhető. Sok sikert és jó étvágyat.
19. Nika7 (válaszként erre: 14. - Metalllady)
2009. júl. 9. 15:40
Szia! Tepsifüggő, ha akkora a tepsi akkor 1,5 mm, az a lényeg, hogy a két tésztalap egyforma vastag és széles legyen.. :)
18. 00346cf747 (válaszként erre: 13. - Metalllady)
2009. júl. 9. 14:13

Szia!

Hogyne, klassz az oldal, és a receptek is, a kommentek alapján a hozzászólóknak remekül sikerült. Egy citromos tortát vettem onnan legutóbb, azóta többször csináltam, itthonra, más családnak is ajándékba, megunhatatlan. :)

17. metalllady (válaszként erre: 4. - Csutika100)
2009. júl. 9. 14:10
Kedves Anikó, igy már mindjárt más :)), nekem ez a recept 40 dk liszttel van meg, hát gondolhatod milyen volt a pogi!!
16. metalllady (válaszként erre: 9. - Marjann)
2009. júl. 9. 14:06
Kipróbáltam, köszi, tényleg nagyon egyszerű és finom is lett. Legalább van egy kis sikerélményem!
15. metalllady (válaszként erre: 12. - Nika7)
2009. júl. 9. 14:05
Kedves NIka7! 1,5 mm-re kell kinyújtani a tésztát??? Az nagyon vékony! Nem?
14. metalllady (válaszként erre: 7. - Lazsuci)
2009. júl. 9. 14:03
Kedves lazsuci,nyersen kell belekavarni a tésztát??? ÉRDEKES! És vanillincukorból 5 csomag kell bele? Ki fogom próbálni,minél előbb, (a többit is, persze) csak most nins itthon fodros metélt. És ezt kanállal kell enni, vagy ki lehet darabolni?
2009. júl. 8. 23:23
Nagyon arik vagytok, köszönöm a recepteket, és még továbbra is várom. Igy gondoltam, nagyon jó h odaírtátok, hogy-smint szoktátok. Sajna nem vagyok egy sütő-bajnok, és egynémelyik netről levett recept alapján készült süti borzalmas volt, sehogy sem stimmeltek az arányok, gőzöm nem volt mekkora tepsibe tegyem, meg van amelyikből az sem tűnik ki, hogy önteni kell, vagy nyújtani.Hétvégén már el is kezdem sorbavenni, igy remélem sikerülni fognak. Egyébként nem tudom ismeritek-e Andi konyháját, ajánlom, nagyon jó, hasonló magyarázatos, fényképes receptekkel.
12. Nika7
2009. júl. 8. 15:49

Túrós krémes:

tészta: 25 dk liszt, 1 kávéskanál szalagáré, 2 csapott kávéskanál sütőpor, 5 dk vaj, 10 dk porcukor, 2 egész tojás. Ezt a tésztát elfelezzük, zsírozott lisztezett sütőlappon 2 lapot sütünk. Laposabb tepsiben süssük.. 1,5 mm vastagra nyújtjuk a lapokat.


töltelék: 1 margarin, 25 dk porcukor, 2 vaníliáscukor --->ezt habosra keverjük.

50 dk túrót krumplitörővel összetörjük nagyon finomra, majd a vajas krémmel törjük össze. Ízlés szerinte lehet bele mazsolát is keverni.

Végezetül a krémet 2 lap közé kenjük..


elkészítési idő: ~háromnegyed óra


Szerintem negyon finom sütemény, megéri kipróbálni! :)

11. Marjann (válaszként erre: 10. - Gyöngyi)
2009. júl. 8. 10:57
Próbálkoztam vele, úgy is maradt, bár tény, hogy jobb lett az eredmény:)
10. gyöngyi (válaszként erre: 9. - Marjann)
2009. júl. 8. 10:03
Mi is nagyon szeretjük! Nekem nem marad lisztes az alja, mert egy villával felülről nagyon sűrűn megszurkálom, hogy le tudjon folyni a tejes tojás az aljára. Próbáld ki így!
2009. júl. 8. 08:45

Lusta asszony rétese (én csak Zsuzsisütinek hívom)


25 deka lisztet, 15-20deka cukrot (ízlés szerint) összekeversz egy sütőporral. Kicsit kevesebb, mint a felét beleszórod egy tepsibe (nem tudom pontosan a méretet, én egy magas falú, közepes méretű zománctepsibe szoktam csinálni, aminek két füle van, biztos tudod melyikre gondolok). Fél kiló túrót összekverek mazsolával és ráteszem. Rászórom a maradék lisztet. 10 deka margarint apróra kockázok, rászórom. Végül ráöntök fél liter tejet, amit összekevertem 3 tojással.


Igaz, hogy kicsit lisztes szokott az alja maradni, de nagyon finom. Csináltam már mazsola helyett aszalt szilvával is.

2009. júl. 8. 07:46

Receptjeim közt megtalálod: Málnás linzertorta, a végén leírtam a túrós változatot.


Sima piskóta is nagyon finom a tetején túrókrémmel és reszelt csokival.

2009. júl. 8. 07:04

Hamis túrós

Ha egyszer kipróbálod mindig megfogod sütni ( ja és ne mond meg a családnak, hogy nincs benne túró nem fogják észre venni)

1/2 kg fodros nagykockatészta

1L tej

1 nagy tejföl

1 nagy kefír

6 tojás

20 dk cukor 8én folyékony édesítővel csinálom)

10 dk mazsola

5 vaníliás cukor

3 ek étolaj

Ezt az egészet egy nagyobb tálba össze kevered

( nem kell a tésztát kifőzni)

olajozott gáztepsibe öntöd, egyenletesen eligazítod és 180 fokon alsó felső lángon pirosra sütöd. Gáz sütőbe közepes lángon.

Nagyon egyszerű és nagyon finom. Elkészítési idő 5 perc. Ha kipróbálod kérek vissza jelzést.

2009. júl. 8. 06:41

Túrótorta (mazsolás)

=========

4 db. tojássárgát habosra keverek

20 dkg. cukorral

13 dkg. vajjal

50 dkg. áttört tehéntúróval

10 dkg. mazsolával

2 és fél evőkanál búzadarával (gríz)

1-1 vaniliáscukorral és citromhéjával és végül a

4 tojásfehérje felvert habját keverem bele.

Zsírozott-lisztezett (normál méretű) tortaformába öntve úgy sütöm mint a piskótát. (lehet rá csokimázat tenni, de Én szeretem a túró ízét, ezért nem teszek rá, úgy is finom)

2009. júl. 8. 06:28
0,25dk liszt, 025dk margarin, 0,25dk túró,1tk só, ezt összegyúrom hűtőben fél óráig pihentetem /ne ragadjon/ kinyújtom tetejét tojással megkenem, szórhatok rá köménymagot, sajtot pirospaprikát,vagy bármit derelyevágóval felvágom és szép pirosra sütöm elég magas hőmérsékleten.Én úgy csinálom hogy több adagot is begyúrok ,és a fagyasztóba teszem és bármikor felhasználható.
2009. júl. 8. 06:17

Túrós kifli

25 dkg túró, só, 1 dkg élesztő, annyi liszt amennyit felvesz.

Gyúrom-nyújtom. Kifliket formálok, 2 órát kelesztem, forró olajban sütöm, fahéjas porcukorral szórom.


Túró kifli

fél kg liszt, fél kg ráma, fél kg túró, pici só.

Jól összedolgozzuk, 2 órát pihentetjük, tepsiben kifliket sütünk.

Nyújtani nem kell, csak kézzek kiszaggatni.

2009. júl. 8. 06:07

Túrós perec

50 dkg túró, 12 dkg liszt, 2 tojás, só.

Jól összegyúrjuk, pereceket formálunk, zsírban kisütjük, vaniliás cukorba forgatjuk.


Túrós kifli

15 dkg tört túró, 15 dkg vaj, 15 dkg liszt, 1 tojássárga, só.

Összegyúrjuk, nyújtjuk, 1/4 órás pihentetéssel 3x hajtjuk. Végül kifliket formálunk, tojással megkenjük, forró sütőben sütjük.


Tútós kifli kifliből

5 db kiflit felkarikázunk, leóntjük cukros tejjel.

1/2 kg túrót összekeverünk vaniliás cukorral 3 tojássárgával és a felvert fehérjével.

Összekeverjük a kiflivel. Vajjal kikent edénybe teszük, tetejére tejfölt öntünk.

Úgy süssük, hogy ne barnuljon meg a teteje kb 15 perc.

2009. júl. 8. 00:39

Családunk kedvence ez a süti, és egyáltalán nem macerás.


KAKAÓS SZELET:


40 dkg finom lisztet, 25 dkg margarint, 15 dkg porcukrot 1 db tojássárgájával, 3 evőkanál kakaóval, 1/2 cs. sütőporral, és 1 cs. vaníliáscukorral összegyúrunk és két cipóra osztva hűtőszekrénybe rakjuk, hogy jól megkeményedjen. (A gyúrástól a tészta össze fog állni szépen, nem kell megijedni, a margarin majd összefogja.)

Töltelék: 1 kg áttört tehéntúrót 25 dkg porcukorral, 3 tojás sárgájával, 1 citrom reszelt héjával, 1 cs. vaníliáscukorral alaposan elkeverünk. 5 dkg finomra tört babapiskótát (vagy darált háztartási kekszet - felszívja a nedvességet) és 4 tojás keményre vert habját hozzáadunk.

Az egyik cipót a tepsi aljába a reszelő durva részével belereszeljük ( van aki csak kinyújtja a tésztát, és úgy teszi bele a tepsibe, nem reszeli), rákenjük a tölteléket, majd a másik cipót is ráreszeljük. Forró sütőbe rakjuk és 10 perc múlva a tüzet mérsékeljük. Én egyébként ezt a nagy gáztepsiben szoktam sütni, nem olyan óriási magas, de azért nem is nagyon lapos, szerintem pont jó.

2009. júl. 8. 00:02
Kedves fórumozók! Szeretnék kérni KIPRÓBÁLT és bevált túrós süteményrecepteket., saját tapasztalatokkal, tepsimérettel!!!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook