Régi süteményreceptek (beszélgetés)
Igen, mert a nagymamád valószínű zsírral gyúrta, most meg rámával csinálják.
A pitéket, pozsonyi kiflit én is zsírral csinálom, jobb lesz a tésztája.
Margarint semmihez nem használok, csak igazi vajat.Sokkal finomabb lesz.A jó cukrászdákban (kevés van) is Így csinálják.
Szia, nekem van egy közel 100 éves szakácskönyvem.A kelt tésztát ugyanúgy csinálták, mint most, a piskótánál annyi a különbség, hogy nem volt gép, ezért szigorúan egy irányba félóráig kellett gyorsan keverni.Nem biztos, hogy ez a módszer jobb:)
Általában zsírral csinálták a legtöbb tésztát, és zsírban sütötték ki a fánkot, palacsintát is.
Dupla annyi cukrot használtak, mint én, a lekvárokat is 3x annyi cukorral csinálták.
Néha belenézek, de csak szörnyülködök, milyen kalóriabombák voltak akkoriban.
Nem biztos, hogy vissza kéne térni hozzá.
A jól bevált receptek keveset változtak, a hagyományos sütiknél.Mondom, annyi, hogy csak zsírral dolgoztak.
Szia !
Ezeket én is begyűjteném !!!
Pl. pozsonyi kifli, a mostani szakácskönyvekből nem olyan, ahogy a Nagyanyám készítette !
Sziasztok!
Nagyon régi sütemény recepteket keresnék, ha valakinek van írja már le nekem.
További ajánlott fórumok:
- Ha a süteményrecept vajat ír a tésztába vagy a krémbe, akkor lehet margarinnal helyettesíteni szerintetek?
- Nagyon olcsó, kiadós süteményrecepteket keresek!
- Egyik ismerősöm mesélt egy édes süteményről, amit gyerekkorában evett. Annyi rémlik, hogy rímel a csalamádéra. Tudjátok mi lehet az?
- Szeretnék kérni kipróbált és bevált túrós süteményrecepteket., saját tapasztalatokkal, tepsimérettel!
- Hogy szoktad felolvasztani az étcsokit (nem a tortabevonót) süteményre úgy, hogy ne legyen csomós?
- Ki tud valami finom és egyszerű szalalkális süteményreceptet?