Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogyan jó felolvasztani a csokoládét? fórum

Hogyan jó felolvasztani a csokoládét? (tudásbázis)


1 2 3
2011. júl. 5. 12:24
A SZÁDBAN!!!!!!!!!!!:D:D:D:D
2008. okt. 7. 07:57
gőz felett
64. Fiatal nő (válaszként erre: 24. - F72d419d5f)
2008. okt. 7. 07:52

Én simán beteszem darabolva a csokit a lábosba, tejet öntök hozzá, egy picit, aztán kis lángon kevergetem... Amíg fel nem olvad.

Szerintem meg nagyon is jó sütemény tetejére! Sokkal finomabb, mit a cukrász módszerrel, a cukrász sütik elsüllyedhetnek a házi sütikkel szemben, mert annyira édesek, hogy fúúúúj! Persze aki azokat szereti, csinálja úgy...

Én a házias ízek híve vagyok! A cukrászsütik nem jönnek be...

63. katácskák (válaszként erre: 55. - 53cc09e608)
2008. okt. 7. 01:02
nekünk is eza hagyományos recept bevált. De lehet kipróbálom amikrós olajost is. : )
62. spinneli (válaszként erre: 59. - Rolvisa)
2008. okt. 7. 00:53

úgy nem lesz nagyon tömény?


én vízgőz felett szoktam, ha felolvad teszek bele egy kis margarint és tejszínt.

61. Cucus7 (válaszként erre: 59. - Rolvisa)
2008. okt. 7. 00:49

Köszi a máz receptet, kipróbálom majd.

Privin írhatnál még ilyen okosságokat, pl. hogy marad magasan a pudinggal készült süti. Nekem soha nem sikerül. Előre is köszi.

60. supin (válaszként erre: 59. - Rolvisa)
2008. jún. 23. 08:29
Pontosan!!
2008. jún. 22. 23:16

Bizony olajjal, és a mikróban.el nem lehet rontani.

Van egy rózaszin cukros máz receptem.

20 dkg porcukor,3 ek olaj, 3 ek gyümölcslé, vagy szörp jó simára kikeverni és szép fényes lesz a süti tetején.

2008. jún. 22. 15:11

Ahogy a többiek is írják :)


Gőz fölött.


Olajjal? Úgy meg hogyan?

2008. jún. 22. 13:40

gőz fölött és csak is kizárólag olajjal!!!


cukrász a volt férjem

2008. jún. 21. 14:54
szerintem is goz felett ...
2008. márc. 7. 08:23
Én gőz felett olvasztom .teszek egy fazékba vízet nem túl sokat ..és féle teszek egy tálat.. és abban olvasztom a darabokra tört csokoládét .
2008. márc. 7. 07:39

Én egy három vagy ötliteres lábost felöntök vízzel, felforralom a vizet, és a lábosra teszek egy olyan fényes tálat, ami... mittudomén na!


A lényeg, hogy a tál alja a gőzzel melegszik, és úgy olvasztom meg a csokit!

2008. jan. 25. 19:30
mikróban étolajjal
2007. dec. 22. 23:46
Régebben mikróban olvasztottam,mostmár vízgőz fölött kevés étolajjal.
2007. dec. 22. 18:41
Én úgy csinálom,hogy fele vagy negyede olajat melegítek,beleszórom az apróra tördelt csokoládét,kicsi habverővel elkeverem,és már is használható.Gőz fölött belemegy a pára és az sűríti,a margarin is ezért nem jó,mert víztartalma van.
50. daroki
2007. nov. 30. 14:21
Én is gőz fölött csinálom,de a vajat már nem teszem bele,mert besűrűsődik tőle.Az olajas megoldást viszont kipróbálom!
2007. nov. 30. 06:23

NEKEM IS EGY CUKRÁSZ MONDTA EL,ÚGY CSINÁLOM AHOGY

TILVA.BEVÁLT MÓDSZER.

48. kroton
2007. aug. 14. 10:12
Gőz fölött kevés margarinnal és pici tejjel.
47. 754c7e07c3 (válaszként erre: 45. - Rozália)
2007. aug. 7. 12:15
Sztem is. + pici vajjal
2007. aug. 7. 10:11
Igaza van tilvának! Gőzfölött és olaj ez az összeállítása a bevonónak. /fényesebb is lesz a máz tőle/
2007. aug. 7. 07:29
Gőz fölött.
2007. aug. 7. 07:27
bocs, gőz fölött...
2007. aug. 7. 07:27
főz fölött, pici olajjal
2007. júl. 22. 15:29
Gyomrocskámban. :))))
2007. júl. 22. 15:00
Gőz fölött margarinnal...Nálunk ez vált be. :)
40. NOA
2007. júl. 22. 14:00
a számban
2007. máj. 31. 18:58
Én is gőz fölött, vagy mikróban alacsony fokon, rövid ideig. Gőz fölött jobb, mert ott tudom kevergetni.
2007. máj. 31. 14:00
Én is gőz fölött olvasztom étolajjal. Ha sok időm van akkor még a csokit le is reszelem és biztos nem marad csomós.
37. f72d419d5f (válaszként erre: 36. - Aggodalmas)
2007. máj. 1. 20:26
tudom hogy jó ugyanis cukrász vagyok
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook