Figyelem! Nincs a böngésződben engedélyezve a JavaScript futtatása, enélkül a honlapunk több fontos funkciója használhatatlan lesz számodra (köztük olyan fontos részek is, mint amilyen a Menüben navigálás, Keresés, a Bejelentkezés, illetve egyéb interakciók. A JavaScriptet a böngésződ beállításai között engedélyezheted.
Hogyan jó felolvasztani a csokoládét? (tudásbázis)
A SZÁDBAN!!!!!!!!!!!:D:D:D:D
Én simán beteszem darabolva a csokit a lábosba, tejet öntök hozzá, egy picit, aztán kis lángon kevergetem... Amíg fel nem olvad.
Szerintem meg nagyon is jó sütemény tetejére! Sokkal finomabb, mit a cukrász módszerrel, a cukrász sütik elsüllyedhetnek a házi sütikkel szemben, mert annyira édesek, hogy fúúúúj! Persze aki azokat szereti, csinálja úgy...
Én a házias ízek híve vagyok! A cukrászsütik nem jönnek be...
nekünk is eza hagyományos recept bevált. De lehet kipróbálom amikrós olajost is. : )
úgy nem lesz nagyon tömény?
én vízgőz felett szoktam, ha felolvad teszek bele egy kis margarint és tejszínt.
Köszi a máz receptet, kipróbálom majd.
Privin írhatnál még ilyen okosságokat, pl. hogy marad magasan a pudinggal készült süti. Nekem soha nem sikerül. Előre is köszi.
Bizony olajjal, és a mikróban.el nem lehet rontani.
Van egy rózaszin cukros máz receptem.
20 dkg porcukor,3 ek olaj, 3 ek gyümölcslé, vagy szörp jó simára kikeverni és szép fényes lesz a süti tetején.
Ahogy a többiek is írják :)
Gőz fölött.
Olajjal? Úgy meg hogyan?
gőz fölött és csak is kizárólag olajjal!!!
cukrász a volt férjem
szerintem is goz felett ...
Én gőz felett olvasztom .teszek egy fazékba vízet nem túl sokat ..és féle teszek egy tálat.. és abban olvasztom a darabokra tört csokoládét .
Én egy három vagy ötliteres lábost felöntök vízzel, felforralom a vizet, és a lábosra teszek egy olyan fényes tálat, ami... mittudomén na!
A lényeg, hogy a tál alja a gőzzel melegszik, és úgy olvasztom meg a csokit!
Régebben mikróban olvasztottam,mostmár vízgőz fölött kevés étolajjal.
Én úgy csinálom,hogy fele vagy negyede olajat melegítek,beleszórom az apróra tördelt csokoládét,kicsi habverővel elkeverem,és már is használható.Gőz fölött belemegy a pára és az sűríti,a margarin is ezért nem jó,mert víztartalma van.
Én is gőz fölött csinálom,de a vajat már nem teszem bele,mert besűrűsődik tőle.Az olajas megoldást viszont kipróbálom!
NEKEM IS EGY CUKRÁSZ MONDTA EL,ÚGY CSINÁLOM AHOGY
TILVA.BEVÁLT MÓDSZER.
Gőz fölött kevés margarinnal és pici tejjel.
Igaza van tilvának! Gőzfölött és olaj ez az összeállítása a bevonónak. /fényesebb is lesz a máz tőle/
Gőz fölött margarinnal...Nálunk ez vált be. :)
Én is gőz fölött, vagy mikróban alacsony fokon, rövid ideig. Gőz fölött jobb, mert ott tudom kevergetni.
Én is gőz fölött olvasztom étolajjal. Ha sok időm van akkor még a csokit le is reszelem és biztos nem marad csomós.
tudom hogy jó ugyanis cukrász vagyok
További ajánlott fórumok: