Elsö születésnapi torta - De milyen legyen? (tudásbázis)
Szia!
Kisfiam aznap, amikor 1 éves lett, csináltam neki egy gyümölcstortát, majd 2 héttel később a szülinapi buliján már egy nagy csokoládétortát kapott marcipánnal bevonva(ez egy autót formáló torta volt).
Kapott gyertyát is, és tűzijátékot is.A tűzijáték nagyon tettszett neki, bár nem kértük, adták ajándékba a torta mellé.
Akkor lehet, hogy úgy csináljuk, hogy lesz egy babatorta, amit széttrancsírozhat és egy a felnötteknek .
Köszönöm az ötleteket, de még jöhetnek más tippek is november közepéig ! :)
filcikének igaza van! úgyis csak megnyalja...izgibb lesz a sok ember vagy a gyertyák vagy az ajándék:DD
amúgy eszembe se jutott akkor hogy a tojás az akkor kerül be az étrendjébe, mert anyatejes lévén én már 3hónapos korától ettem tojást mindenféle formában amit szerettem, és bizony ő is 8-10hónaposan már megkóstolta,igaz nem ízlett neki és kiköpte de pl látjátok mindig megtud valami újat az ember lánya:)
amúgy nem hiszem h a piskótában lévő tojás árthatna...de van 4tojásos piskóta receptem ha kell valakinek:) igaz laposabb, de akkor lehet 3 lapból csinálni:)
Szerintem kevés cukor nem gond, egyszer lehet bünözni, ha már szülinap van :)
Az én babám mindent eszik, amit ennyi idösen ( 10 hónap ) lehet. Bár tojást még nem adtam neki, de evett már tojásos tésztát, nem volt gond.
A kakaó tiltólistás lenne ? Nem tudtam, de még nem is adtam neki.
Én azt mondom teljesen mind1.
Annyit nem eszik belőle úgyse,hogy baja legyen tőle.
Én tojásmentes piskótából sütöttem lapot és nem raktam bele tejterméket sem, attól függ a Te babád mit eszik már és mit nem.
Én vega és vegán gasztroblogokon néztem körül és a marcipán díszítés nálunk is bejött:-)
Lányunk első szülinapi tortái és sütije amiket én készítettem:
1.CSOKITORTA
6 tojásos piskótát sütöttem kerek tortaformában.Étcsokis pudingot csináltam,de csak 4 dl tejből.10 dkg margarint habosra kevertem 1 ek porcukorral és összekevertem a kihűlt pudinggal.Kevés fejtett meggyet is belekevertem a masszába,majd megtöltöttem és befedtem a piskótát a krémmel.Díszítésként csokisziruppal megcsorgattam.
Szirup:1 dl meleg víz,1 ek. kakaópor,1 ek. porcukor
2.GYÜMÖLCSÖS-JOGHURTOS-TÚRÓTORTA
Kerek tortaforma alját kiraktam babapiskótával.A piskótákat meglocsoltam ananász-őszibarack gyümölcskonzerv levével(ne ázzon át nagyon a tészta!).Erre jött a massza(de akár rétegezni is lehet ha valaki azt akarja).
Massza:500 g túró,ízlés szerinti porcukor(10-20 dkg),2 nagy pohár gyümölcsjoghurt(én barackosat tettem bele),apróra vágott gyümölcs(én konzerv ananászt és barackot tettem bele),1 dl gyümölcslében forrásig melegített,majd kicsit hűlni hagyott 1 csomag zselatin.
A torta tetejére gyümölcsöt(ananász-barack)tettem,majd piros tortazselét.
3.GESZTENYÉS-MEGGYES-VANÍLIAKRÉMES PISKÓTA
6 tojásos piskótát sütöttem egy közepes nagyságú téglalap alakú tepsiben(lehet négyzet is).Erre jött a gesztenyés-meggyes massza.
Massza:250 gramm kiolvadt gesztenyemasszát összekevertem fejtett meggyel.10 dkg margarint habosra kevertem 10 dkg porcukorral,majd összekevertem a meggyes gesztenyével.Rákentem a piskótára.
Erre jött a vaníliás krém:1 csomag vaníliás pudingpor 4 dl tejben elkészítettem a leírás szerint.10 dkg margarint 10 dkg porcukorral habosra kevertem és a kihűlt pudinggal elkevertem.
Kakaóporral megszórtam.
nálunk diabetikusat:)
vagyis én csináltam de diabetikus marcipánnal vontam be(házilag készítettem), és a belsejében is a máz fruktózzal volt:)
egy egy évesnek sztem jár egy kis kimenő:) amúgy nem érdekelte akkor, inkább 1.5évesen nem rég az apjáé,csak úgy falta két kézzel!!!:) akkor még pici volt hozzá
amúgy beleseje:
két lap, egy sima, egy kakaós, közepére vaníliás danette puding, bevonva pedig sima margarin,fruktóz,és a különlegesség a mézeskalács fűszer:) olyan mézes puszdeli íze lett tőle:DD
mindenki elvolt ájulva:DD
További ajánlott fórumok:
- Egy játszóháznak jogában áll-e nem elárulni, hogy honnan hozzák a születésnapi tortát?
- 50. születésnapra ajándék. Mi legyen?
- 30. születésnapra ruha! Milyen legyen?
- Hogyan ünnepelnétek a 20. születésnapotokat, ha szeretnétek hogy igazán különleges és emlékezetes legyen?
- Mit jelent, ha eltört a születésnapi tortán az évszám első gyertyája?
- Az első születésnapra milyen tortát lehet készíteni a gyerekeknek?