Velőropogós recept
A Velőropogós hozzávalói:60 dkg velő
2 kisebb vöröshagyma
2 tojás
30 dkg liszt
10 dkg reszelt sajt
kevés vágott petrezyelyemzöldje
törött bors
só
zsír a sütéshez
A Velőropogós elkészítési módja:
A velőt hártyáitól megtisztítjuk majd 15 percig sós hagymás vízben főzzük.Jól lecsepegtetjük.Ha kihűlt összevagdaljuk,hozzáadjuk a tojást a reszelt sajtot a lisztet a petrezselymet.Összekeverjük és törött borssal sóval ízesítjük.A velőmasszát evőkanállal a forró zsírba szaggatjuk.minkét olalát pirosra sütjük.kiváló feltét főzelékekre, burgonyapürével is fogyasztható.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2012. márc. 26. 09:00
A velőropogós elkészítési módja és hozzávalói.