Vaníliás birsalma leves recept
A Vaníliás birsalma leves hozzávalói:1 kg birsalma
500 g cukor
2 rúd fahéj
4 db szegfűszeg
100 gvaníliás pudingpor
1 egész vanília
3 db citrom
A Vaníliás birsalma leves elkészítési módja:
A birsalmákat alaposan mossuk meg és hámozzuk meg. Hámozás után rögtön dobjuk be citromos vízbe, különben megbarnul. A cukorból, fahéjből, szegfűszegből, vaníliából és a birs héjából főzzünk körülbelül 2-3l alaplét, amit leszűrünk és egy kevés vanilia pudingporral besűrítünk. Hozzáadjuk a felkockázott birsalma húst és főzzük körülbelül 5-10 percig. Hidegen és melegen is nagyon finom.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2018. febr. 13. 10:36
A vaníliás birsalma leves elkészítési módja és hozzávalói.