Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Van kétféle főtt étel maradék, sütöttem pogácsát, erre a... fórum

Van kétféle főtt étel maradék, sütöttem pogácsát, erre a... (beszélgetés)


Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

1 2
márc. 4. 16:30
Ha most itt lenne előttem egy nagy tányér birkapörkölt, vagy bármilyen nyúlhús, tejbegríz, tejberizs, vagy zöldbab főzelék, én is úgy érezném, hogy nincs mit ennem.
55. levarosbukta (válaszként erre: 53. - Krisztikrisz)
márc. 3. 19:21
Szerencsés vagy. Egyszerűbb lenne az életem ha szeretnék főzni, de nekem tényleg nyűg!
54. levarosbukta (válaszként erre: 51. - Krisztikrisz)
márc. 3. 19:20
Nálam már ott megbukott hogy csipős ketchup! :) :)
53. krisztikrisz (válaszként erre: 50. - Levarosbukta)
márc. 3. 16:59
Nem gürcölés, nekem szabadidő elfoglaltság, kreativitás, amit élvezek és örömet okoz! A főzés-sütés ugyanolyan alkotás mint bármi más. Valakinek nyűg, valakinek nem. Én alig várom hogy összerittyentsek valamit! 😉
52. krisztikrisz (válaszként erre: 50. - Levarosbukta)
márc. 3. 15:45
Én nem vagyok bánat, de csinálok! 😉🍕
51. krisztikrisz (válaszként erre: 50. - Levarosbukta)
márc. 3. 15:44
Mondok egy egyszerűt: pizzatészta, rá a fűszeres-csípős ketchup, egy üveg házi befőtt (mondjuk alma vagy körte), reszelt sajt. Tudod milyen finom? 😘
50. levarosbukta (válaszként erre: 3. - Krisztikrisz)
márc. 3. 14:40
Csinálna a bánat! Menjek el vegyem meg a hozzávalókat, meg gürcöljek? Egy frászt. Mire mindent megveszel, meg elkészül kerül annyiba mintha megrendelnéd.
49. krisztikrisz (válaszként erre: 42. - Timycat)
márc. 3. 14:17

De pizza, csak vastagabb a tésztája.

Egy pizzamestertől van a recept.

Ő is írja hogy lehet variálni ahogy akarod.

48. krisztikrisz (válaszként erre: 41. - Ági0830)
márc. 3. 14:16
Arra figyelj hogy akkor már a sót is felezd.
márc. 3. 13:06
Csak a vékony tésztájút eszem meg. A vastagot én sem szeretem.
46. tumbo2 (válaszként erre: 45. - Miss Angel)
márc. 3. 12:45
hasonlítunk.ha nincs itthon a lányom,és nem ütögeti a hátam,hát megfulladok.mondja,úgyis mindig meg akarsz halni.de megfulladni,csak elaludni.
45. Miss Angel (válaszként erre: 39. - Krisztikrisz)
márc. 3. 12:31
ettem milliószor,sőt,míg élt nagymamám ,csak olyat csinált,bár ő a tésztát készen vette,de rendeltünk már vastagtésztás pizzát mi is.Nem szeretem,a tésztától majd megfulladok,alig lehet lenyelni,szóval én nem tudom élvezni....de aki szereti annak egészségére,nem vagyunk egyformák :)
44. tumbo2
márc. 3. 09:53
olvastam egy novellát,már nem tudom,ki írta.két lelkészné főzött a gyerekeknek paprikás krumplit.már a harmadik nap unták,erre csináltak a maradékból krumplis pogácsát.olyan finomat nem ettek még.
márc. 3. 08:58
Ezt az én gyerekeim is szokták. Tele a hűtő és szemrehányóan mondják, hogy nincs itthon semmi, rendeljünk pizzát. Nyilván nem rendelünk ilyenkor. Ezt előre tervezem. Ha nincs kedvem főzni, megmondom nekik, hogy ma szuper szombat lesz, mert lehet pizzát rendelni.
42. timycat (válaszként erre: 36. - Krisztikrisz)
márc. 2. 22:08
Az elnevezés a baj, amit írsz az nem pizza, ettől még lehet jó, sőt akár valakinek jobb is mint az eredeti, de nem pizza.
41. Ági0830 (válaszként erre: 38. - Krisztikrisz)
márc. 2. 21:54

Igen, felezni szoktam a receptben megadott mennyiségeket. Majd kipróbálom a tiéddel is.

Amúgy elhiszem, hogy vannak finomak is vastag tésztából, csak nekem az nem a pizza kategória. Hanem inkább kenyérlángos, ahogy mások is írták már.

40. krisztikrisz (válaszként erre: 35. - Miss Angel)
márc. 2. 21:50
Balatonon is vastag tésztásat ettem! Bitang jó volt! 👌
39. krisztikrisz (válaszként erre: 35. - Miss Angel)
márc. 2. 21:48

Mert még nem ettél vastag tésztásat? 🙂


Annyi hátránya van, ha nagyon megsül vagy kiszárad, nehéz elrágni!

38. krisztikrisz (válaszként erre: 34. - Ági0830)
márc. 2. 21:47
Csináld 25 dekával, máris vékony lesz! 😉
37. krisztikrisz (válaszként erre: 33. - Egy lány 789900)
márc. 2. 21:46
🫶🍕
36. krisztikrisz (válaszként erre: 31. - Timycat)
márc. 2. 21:45
Sajnálom! 🤣
35. Miss Angel (válaszként erre: 34. - Ági0830)
márc. 2. 21:31
csakis a vékony tésztás,másképp el se tudnám képzelni 😋
34. Ági0830 (válaszként erre: 31. - Timycat)
márc. 2. 20:46

Igen, én is a vékony, olaszos pizzatésztát szeretem. Mindig elcsodálkozom, amikor receptet keresek pizzához, hogy mind úgy kezdődik, hogy fél kiló liszt. Még nem találtam meg az igazi receptet.

Ha valakinek van, ossza meg!

33. Egy lány 789900 (válaszként erre: 28. - Krisztikrisz)
márc. 2. 20:44
Köszi a receptet. :)
32. michelle.r (válaszként erre: 31. - Timycat)
márc. 2. 20:40
Őszintén szólva én is. Mint diplomás pizzafogyasztó 😇
31. timycat (válaszként erre: 28. - Krisztikrisz)
márc. 2. 19:51
Köszönjük, de megjegyzem, hogy a recepteden és ezen a pizza-tudorossàgon egy önérzetes olasz elsírnà magát.
30. globus (válaszként erre: 26. - Krisztikrisz)
márc. 2. 19:31
Közben ránéztem annak fotóira, ha jol látom, inkább tejfölös kencés. Persze éppen a feltét és szósz, ami ízlés szerinti. Nálunk 1 fő utálja a paradicsomot.
márc. 2. 19:16

Nyújtás. 😊


[link]

márc. 2. 19:10

Még egy kis érdekesség!


A jó pizzatészta a lelke a jó pizzának, ezért van pár alapszabály, amit érdemes betartani:


- A pizza tésztája kenyértészta, vagyis kelt tészta. Akkor jó, ha legalább kétszeresére megkelt, mert így belül üreges, levegős.


- A pizzatészta elkészítéséhez meleg konyha kell, hisz meleg szükséges ahhoz, hogy megkeljen a tészta.


- A sütő legyen forró, mert így gyorsan, pár perc alatt ropogósra sül a pizza. Még jobb, ha a sütőt a legmagasabb fokozatúra melegítjük. Ekkor a pizzának 8-10 perc is elég a sütéshez, de 15-nél semmiképp se kell több. Hagyományosan forró kemencében sül a pizza, rövid ideig.


- A tésztát nyújthatjuk vékonyra és vastagra is, ahogy szeretjük.


- A hozzávalók mind legyenek szoba hőmérsékletűek.


- A langyos tej és a cukor azért kell, hogy elkezdjenek szaporodni az élesztőgombák. Hideg tejben ez nem történik meg. A túl meleg pedig leforrázza és megöli őket.


- A tésztát lehet kézzel, robotgéppel, és kenyérsütő gépben is dagasztani. Mind a keletlen, mind a túlkelesztett tészta rossz lesz, ezért ez némi odafigyelést igényel.


- Ha nincs otthon tej, akkor a tejföl vagy a víz is jó lehet (szükségmegoldás), de a tejben indul be leghamarabb az erjedés, ezért ez az ideális.


- Ideális esetben nyújtódeszka és sodrófa (nyújtófa) a szükséges eszközök, de ha nincsenek, lehetünk kreatívak. Nyújtódeszka helyett jó bármilyen asztalfelület, sodrófát pedig lehet helyettesíteni egy tisztára mosott (üres) borosüveggel. Nem szükséges semmilyen eszköz sem. Kézzel (tenyérrel és ujjal) tökéletesen meg lehet a tésztát formázni.


- Ráhalmozzuk a feltéteket. Fantáziánktól és ízlésünktől függ, hogy mit teszünk rá. Lehet sonka, gomba, konzerv kukorica, szalámi, bármi.


- Megszórjuk reszelt sajttal, vagy befedjük vékony sajtszeletekkel.

27. krisztikrisz (válaszként erre: 25. - Globus)
márc. 2. 19:07
A pizzakenyér meg vaskosabb szeletekre van felvágva, megint csak a forma meg a név.
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook