Begyúrt pogácsatésztát berakhatom a hűtőbe éjszakára? Reggel sütném? (tudásbázis kérdés)
szuper:)
itt a lángos recept:
-50dkg finom liszt
-3dkg élesztő ( én beleteszem az egészet ált)
-1,5dl tej ,kevés cukor (élesztőt futtatni)
-1 tojás
-1 tk só
-1,5 pohár kefír ( a 175grammosból)
jól összedolgozom, majd 4órára a hűtőbe teszem, ott szépen megkel magának, Mikor megkelt a tésztából gombócokat veszek ki ráteszem a lisztezett nyújtódeszkára és hagyom állni 10 percig. Kicsit lelapítom és sordófával kinyújtom egy kicsit majd lisztess kézzel kihúzom akkorára amekkora belefér az edénybe amiben sütni fogom, Forró olajban kell kisütni. A tészta maga 3-4 napig eláll a hűtőben.
Én általában dupla adagot csinálok nálunk csak akkor marad másnapra belőle:)
Legtöbbször így készítem én is, nem kell úgy kapkodni, ha másnap frissen kisütöm :)
Kicsit meg fog kelni, de ha kiveszed és sütni szeretnéd, mindenképpen gyúrj rajta , hogy a fölösleges levegő kimenjen belőle :)
Meglátod nagyon finom lesz :9
Van pld egy lángos recept is, azt kimondottan a hűtőbe kell rakni és ahogy kel, mindig lehet sütni belőle, nem kell aznap, elég másnap, egy hétig, "asszem" bírja így :)
egy kicsit keltebb lesz ,de jó úgy.
a szomszédasszonyom cukrász és Ő mindig a hűtőbe teszi egy éjszakára..és olyan a pogácsája,hogy megszólal.
nyugodtan tedd be
a pogi frissen a legfinomabb :)
További ajánlott fórumok:
- Véleményetek szerint éjszakára mi a legjobb?Betét vagy tampon?
- Mikor tegyük a saját szobájába a gyereket éjszakára?
- Így ősszel melyik vidéki városba vagy fürdővárosba érdemes elutazni 2 éjszakára?
- Mibe öltöztetitek a 4 hónapos (körüli) babát éjszakára?
- Pelus éjszakára
- Ma begyúrtam a pogácsatésztát, eláll a hűtőben hétfőig?