A mai ünnepre én főztem és sütöttem tortát. Azt hiszem, ez... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
El szoktuk osztani kétfelé, de most én csináltam. Munka mellett eléggé fárasztó volt, hisz a tortának is össze kellett érnie azt nem lehet a napján csinálni.
Tegnap csak a rántott húst es gomát sütöttem, meg főztem ki rizst.
Eddig anyukád főzött?
Anyukám 65 éves, bőven tudna még főzni ránk, de főleg ünnepekkor mindig elosztjuk ki, mit főz. Soha nem várnám el tőle, hogy 14-15 főre egyedül süssön-főzzön. Anyósom meg már 80 éves. Leköpném magam, ha neki kellene ránk főznie.
Ilyet ne mongy, hogy nemkérsz, (bár tetudod ismetünk már,,,🙂)
meg kell köszönni, szépen, és látni , hogy aki adja ő is örül!
Ez nagyon jó neki is,,,,
Boldog születésnapot az anyukádnak! 🎂
De ugye ezzel nem azt akarod mondani, hogy ezt megelőzően az anyukád szokott sütni-főzni a saját születésnapjára?
Általában nincs bajom a főzéssel,,,mégis vannak " megúszós" kaják/ sütik,,amiket lehet készíteni.
Ettől még ünnepiek ezek is, csak gyorsak egyszerűek,nem kell fáradni és konyhában tölteni órákat.
Én is főztem, de nem rendeztem nagy főzést.
Ciki vagy sem, nálunk munka volt. A tesóm villanyt szerelt, a fiúk szigetelték a házat, így csak összedobtam fasírtot a maradék kelkáposzta főzelékhez és sütöttem pár szelet rántotthúst a rizshez.
Torta, süti nem volt.
Kívánom, hogy sok-sok boldog szülinapot érjen még meg a mama erőben, egészségben.
Ügyes vagy, és bizony ebben a korban már elkel a segítség.
Majd ahogy egyre inkább belejössz, egyre rutinosabb leszel, kevésbé fogsz elfáradni. Csak így tovább. :))
Szerintem a hétköznapi főzések sokkal fárasztóbbak, mert bele kell férjenek a napba, más munkák mellé.
Az, hogy egy szabad napon összeránt az ember egy menüt 5-7 emberre szinte pihentető főzés.
További ajánlott fórumok:
- Van kétféle főtt étel maradék, sütöttem pogácsát, erre a...
- Évekig nem sütöttem, mert elhittem magamról, hogy nem...
- Hát hálistennek nem repedt szét a bejgli. Mondjuk nem is sütöttem.
- Gofrit sütöttem, de nem sikerült, segítenétek?!
- Tortát sütöttem, és most látom, hogy kevés a csoki a 'borításhoz'! Valahogy tudnám szaporítani, hogy elég legyen, és fedjen, dermedjen?
- Ma Sacher-tortát sütöttem. Nagyon büszke vagyok magamra,...