Gofrit sütöttem, de nem sikerült, segítenétek?! (tudásbázis)
18. 2a44b32e51
2010. máj. 26. 14:06
Köszi a segítséget.Aha, most már találomra szoktam:), de ha "rendesen csinálom" akkor is ragad néha. Mindegy megesszük a szakadt gofrit is :-))))))
17. t.Ili (válaszként erre: 12. - 2a44b32e51)
2010. máj. 26. 08:06
A palacsinta is jobban ragad,ha több a cukor.Azt írod megszokásból csinálod,találomra.
16. Binky (válaszként erre: 15. - 2a44b32e51)
2010. máj. 25. 21:19
Első gofri olyan, mint az első palacsinta:) Ki kell dobni.
15. 2a44b32e51 (válaszként erre: 14. - Binky)
2010. máj. 25. 20:32
Néha a sütőt még át szoktam olajjal kenni, de akkor túl olajos lesza gofri:(. Pedig ugye a sütő teflonos...
14. Binky (válaszként erre: 12. - 2a44b32e51)
2010. máj. 25. 20:30
nincs elég liszt, vagy nem tiszta a gofrisütő
13. 2a44b32e51
2010. máj. 25. 20:30
2 tojás, 1/2 sütőpor, 4 EKanál cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 2 dl olaj, 5dl langyos víz, kb. 50-60 dkg, rétesliszt+pici só----ez a spórolósabb mert víz van benne, tojás helyett
12. 2a44b32e51
2010. máj. 25. 20:26
Hú, én egyedül gofrit tudok:). Vagyis az volt az első amit meg tudtam csinálni:). Most már csak találomra rakom a cuccot bele:). Mondjuk néha az a baj hogy ragd (aakor is ha a leírtak szerint csinálom)! Azt nem tudom mitől (lisz minősége???).
11. maja780208
2010. máj. 25. 14:13
Kösz Binky a bíztatást,gondolom nem csak én vagyok az első bénázó ezen a téren:-)
10. maja780208
2010. máj. 25. 14:09
Ha esetleg valakinek kell íme az eredeti recept A Mia WA 605 típusú gofrisütőhöz:80 gr vaj,60 gr cukor, 1 van.cuk,3 tojás,4 dl tej,300 gr liszt,1 teáskanál sütőpor,némi rum(elmaradhat)
9. Binky (válaszként erre: 8. - Maja780208)
2010. máj. 25. 14:07
Hajrá!
8. maja780208
2010. máj. 25. 14:05
No előkapartam a leírást esküszöm holnap megint sütök 1 adagal!!!Szóval németül még tudok,így aránylag érthető a recept:-))Hát igen ,először lépek aztán gondolkodom:-)Sebaj sütöttem egy rakatal,de szerintem el fog fogyni,ha jól ismerem a férjemet:-)))
7. Binky
2010. máj. 25. 14:04
Lehet meg kéne fordítani, ha tudod. De a rászorítás tényleg jó ötlet.
6. adfa0d8bdb
2010. máj. 25. 13:59
Olajozd be jobban az alját, és a tetejét szorítsd rá!
A régi sütővel nekem is az volt a baj, h nem jól "zárt"!
5. maja780208 (válaszként erre: 4. - Binky)
2010. máj. 25. 13:58
Kevés tésztával is ez a helyzet:-(Leírása nincs,nem volt a dobozban,de megnézem a neten ha megtalálom.Egy outletboltban vettem,nem igazán van a cuccokhoz leírás:-((
4. Binky (válaszként erre: 3. - Maja780208)
2010. máj. 25. 13:56
Lehet túl sok tésztát tettél bele. Amúgy én csak azt a receptet használom, amit a géphez adtak.
3. maja780208
2010. máj. 25. 13:51
Ma vettem egy gofrisütőt,Mia márkát német gyártmányú,5 szivecske van benne mintának.A receptet it találtam a Hoxán.Sajna úgy veszem észre,hogy az alja szép zsömle színűre sül,a teteje meg fékigsült:-((Miért van ez?Normál keretek közt ez hogy nézne ki??Gyanítom,hogy a gép felső lapja nem 100%-al működik.Vélemény?
2. adfa0d8bdb
2010. máj. 25. 13:49
Mit rontottál el?
1. maja780208
2010. máj. 25. 13:48
Gofrit sütöttem, de nem sikerült, segítsetek!!!
További ajánlott fórumok:
- Van kétféle főtt étel maradék, sütöttem pogácsát, erre a...
- A mai ünnepre én főztem és sütöttem tortát. Azt hiszem, ez...
- Évekig nem sütöttem, mert elhittem magamról, hogy nem...
- Hát hálistennek nem repedt szét a bejgli. Mondjuk nem is sütöttem.
- Tortát sütöttem, és most látom, hogy kevés a csoki a 'borításhoz'! Valahogy tudnám szaporítani, hogy elég legyen, és fedjen, dermedjen?
- Aranygaluskát sütöttem, de csak a felső réteg sült meg. Vissza lehet tenni még sütni, ha már kihűlt?