Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Tortát sütöttem, és most látom, hogy kevés a csoki a 'borításhoz'! Valahogy tudnám szaporítani, hogy elég legyen, és fedjen, dermedjen? fórum

Tortát sütöttem, és most látom, hogy kevés a csoki a 'borításhoz'! Valahogy tudnám szaporítani, hogy elég legyen, és fedjen, dermedjen? (tudásbázis)


14. 090716
2012. dec. 7. 10:20

Addig üssed tovább, amíg elég nem lesz rá a csoki!!!


Bocsi, de ezt nem tudtam kihagyni! :D


Mivel szeretnéd bevonni, csoki, vagy vajas krém???

13. manka10 (válaszként erre: 1. - Jéghegy)
2012. dec. 7. 09:51

Tuti kemény máz marad.


20 dkg porcukor,1 cs.pudingpor,2 ek.kakó és 3 ek.kanál tej.


Ezeket csak vízgőzön összeolvasztod,NEM főzöd, és ha összeolvadt jól beledobsz 3 dkg vajat,elkevered és már öntheted a sütire.

12. c6973617d3 (válaszként erre: 9. - Zsakagi)
2012. dec. 7. 09:47
A tej kicsapódik a mázból és dermedés után csúnya lesz.
11. c6973617d3 (válaszként erre: 7. - SzánI.)
2012. dec. 7. 09:46
Nekem is ez volt a második gondolatom, de Mikut is csak akkor javasolnék, ha igazi csokiból van, nem a tejmasszásat, mert az rossz! :)
2012. dec. 7. 09:43
De gyorsan elszaladsz a boltba, és veszel még csokit. Biztos van a környéken kisbolt, ahova le lehet ugrani. :d
2012. dec. 7. 09:41

Tejet-sztem-ne tegyél, mert nem dermed meg. Olajat inkább. Ha nagyon kevés, csak a tetejét öntsd le, az oldalát ne!!!

Maradék krémmel kend körbe és simíthatsz rá dekorcukrot, diót, mandulát-ami a krémhez illik.

8. c6973617d3 (válaszként erre: 5. - Szafaripók)
2012. dec. 7. 09:41

Én csak összeolvasztom a vajat cukrot és folyamatosan adagolom hozzá a kakóport, a kakóval már nem főzöm, mert azt könnyen odakapja. Ez is megmarad a sütin, de nem olyan mint a bevonós :(


Ezt a lisztes mázat még nem próbáltam, de lejegyzem, köszönöm! :)

2012. dec. 7. 09:38
Nincs olyan mikuláscsokid, amit bele tudnál olvasztani?
2012. dec. 7. 09:37
pici olajat keverj az olvasztott csokiba
5. szafaripók (válaszként erre: 3. - C6973617d3)
2012. dec. 7. 09:36

Próbáld ki - kedvenc tortám csokimáza, nem lehet elrontani!:))


A mázhoz:

2 evőkanál liszt

15 dkg cukor

3 evőkanál kakaó

fél kiskanál őrölt fahéj

1,5 dl tej

8 dkg vaj

(Kis víz, ha túl sűrű, de szerintem pont úgy jó!)


A mázhoz valókat a vaj kivételével egy lábosba tesszük, kevergetve pár perc alatt sűrűre főzzük. A tűzről levéve beledobjuk a vajat. Amikor már szinte hideg, a tortát körbekenjük, majd hűtőben dermesztjük egy egész éjjelen át.


A máz itt sem lesz teljesen szilárd, de megdermed, és nem folyik szét!!

2012. dec. 7. 09:33
Tegyél bele még kakaóport meg tejet, vagy olvassz még hozzá csokit, ha van otthon!:)
2012. dec. 7. 09:33

Kakópor, cukor, vaj, ezekkel tudod szaporítani, de nekem nem szokott megdermedni a házilag készített csokimáz , ezért veszek én is általában bevonót.

Egy próbát megér...

2012. dec. 7. 09:31
Nem ütöttem, sütöttem, gondolom majd javítják a betűhiányt:D
2012. dec. 7. 09:30
Tortát ütöttem, és most látom, hogy kevés a csoki a 'borításhoz'! Valahogy tudnám szaporítani, hogy elég legyen, és fedjen, dermedjen?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook