Tortát sütöttem, és most látom, hogy kevés a csoki a 'borításhoz'! Valahogy tudnám szaporítani, hogy elég legyen, és fedjen, dermedjen? (tudásbázis)
Addig üssed tovább, amíg elég nem lesz rá a csoki!!!
Bocsi, de ezt nem tudtam kihagyni! :D
Mivel szeretnéd bevonni, csoki, vagy vajas krém???
Tuti kemény máz marad.
20 dkg porcukor,1 cs.pudingpor,2 ek.kakó és 3 ek.kanál tej.
Ezeket csak vízgőzön összeolvasztod,NEM főzöd, és ha összeolvadt jól beledobsz 3 dkg vajat,elkevered és már öntheted a sütire.
Tejet-sztem-ne tegyél, mert nem dermed meg. Olajat inkább. Ha nagyon kevés, csak a tetejét öntsd le, az oldalát ne!!!
Maradék krémmel kend körbe és simíthatsz rá dekorcukrot, diót, mandulát-ami a krémhez illik.
Én csak összeolvasztom a vajat cukrot és folyamatosan adagolom hozzá a kakóport, a kakóval már nem főzöm, mert azt könnyen odakapja. Ez is megmarad a sütin, de nem olyan mint a bevonós :(
Ezt a lisztes mázat még nem próbáltam, de lejegyzem, köszönöm! :)
Próbáld ki - kedvenc tortám csokimáza, nem lehet elrontani!:))
A mázhoz:
2 evőkanál liszt
15 dkg cukor
3 evőkanál kakaó
fél kiskanál őrölt fahéj
1,5 dl tej
8 dkg vaj
(Kis víz, ha túl sűrű, de szerintem pont úgy jó!)
A mázhoz valókat a vaj kivételével egy lábosba tesszük, kevergetve pár perc alatt sűrűre főzzük. A tűzről levéve beledobjuk a vajat. Amikor már szinte hideg, a tortát körbekenjük, majd hűtőben dermesztjük egy egész éjjelen át.
A máz itt sem lesz teljesen szilárd, de megdermed, és nem folyik szét!!
Kakópor, cukor, vaj, ezekkel tudod szaporítani, de nekem nem szokott megdermedni a házilag készített csokimáz , ezért veszek én is általában bevonót.
Egy próbát megér...