Sajtos pogácsát szeretnék sütni, a tésztájába nyomhatok sonkás, tömlős sajtot? (tudásbázis)
bocs,nem néztem ide:(((
Nem kell sütőpor.Megsütötted azóta??
Van juhtúrós is:
30 dkg vaj/margarin nem jó/
25 dkg juhtúró
60 dkg liszt
3 dkg élesztő
3,5 dkg só
1,2 dl tej
0,5 dl natúr joghurt
kenéshez 1 tojás
Nagyon finom,pillanatok alatt elfogyó pogi :)
Elkészítés:
A vajat felolvasztom,hozzáadom a juhtúrót,a joghurtot és az élesztőt.Alaposan összegyúrom,lassan hozzáadva a tejet és legvégül a sót.Langyos helyen kelesztem kb.háromnegyed órát.Ezután másfél ujjnyi vastagra kinyújtom és apró pogácsákat szaggatok belőle.Konyharuhával letakarva újabb 15 percig pihentetem,majd tepsibe rakom,felvert egész tojással megkenem és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütöm.
Túrópogácsa élesztő nélkül:
25 dkg túró
25 dkg Ráma
25 dkg liszt
2 sárgája
2 ek.tejföl(el is maradhat)
1 kk só
Előző este összegyúrni,hűtőbe tenni.Hajtogatni nem kell.
Másnap nyújtani,fehérjével megkenni,szaggatni,reszelt sajttal megszórni(de e nélkül is nagyon finom).Végül kisütni:)))
Mi nagyon szeretjük és igazán egyszerű!
Köszi, ezt is felírtam.
Pont a juhtúró jutott eszembe, biztos fincsi azzal is!
Én nagyon egyszerűen oldom meg a túrós pogácsát.
Egy kockatúrót beleteszek a gyúróedénybe, hozzá 3/4 kocka margarint, 2 kis pohár tejfölt 2 tojássárgáját, sót csipet cukrot 3/4 élesztőt. Erre annyi lisztet szórók, hogy pogácsa állagú legyen. Beteszem, a hűtőbe (jó este elkészíteni és másnap sütni) De volt, hogy nem vártam vele szinte semmit.
Hűtőből kivettem, kinyújtom olyan vastagságúra amilyen pogácsát szeretnék. Vigyázat kelni fog hozzá kell számolni, ujjnyi vastagból több, mint duplája lesz. Késsel berácsozom, kiszaggatom és a maradék tojásfehérjébe mártogatom a tetejét, ha jobban szereted kenegesd. Én szoktam rászórni sajtot. Család, vendég azonnal "elpusztítja".
Szia:)
Túrópogácsa:
- 5o dkg liszt
- 25 dkg Rama
- 25 dkg túró
1 csomag szárított élesztő
1 kis poharas tejföl
2 teáskanál só
Ezeket előző este összegyúrni, éjszakára hűtőbe tenni, másnap 3x hajtogatni, kiszaggatni, tojással megkenni, reszelt sajttal megszórni, kb. 19o fokon 2o-25 perc alatt megsütni:)
60 dkg liszt
50 dkg tehéntúró
33 dkg olvasztott vaj
2 tojás
30 g friss élesztő kevés tejben feloldva, vagy 5 g szárított élesztő
30-32 g só
A kenéshez: 1 tojás felverve, 1 teáskanál tejföllel és csipet sóval kikeverve
Alapanyagokat összegyúrod és egy estét pihenteted,mostanában Én juhtúrót is teszek bele 50-50%-ban!
Amikor kiszúrom egy kicsit megsodrom egyenként a tenyerem között és a tepsin hagyom pihenni őket!
Puha és finom
Kívánságod narancs...:D
25 dkg margarin
25 dkg túró
30 dkg liszt
1 tojás sárgája
2 dkg élesztő
1-2 kanál tejföl
só ízlés szerint
Előző este állítjuk össze, egy éjszaka hűtőben pihen.Közben 2- 3 x áthajtogatjuk. A tésztája elég lágy, de nem kell bele több liszt!
Kinyútjuk, sajtot reszelünk rá.
Én a kisebbik szaggatóval szaggatom.
Itt kérdezzétek meg! Jobbnál-jobb, kipróbált recepteket fogtok kapni!
Fórum - Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink:
szerintem ha kinyújtottad, akkor a tetejére kend rá és ( ne a tésztába tedd ), majd hajtogasd, és utána ismét nyújtsd ki. Ettől levegősebb lesz a tészta, és rétegesebb.
Én 2-3 alkalommal szoktam ( receptje válogatja) nyújtani és hajtogatni, és soha senki nem panaszkodott :)
További ajánlott fórumok:
- Túl sok vajat tettem az almás rétes tésztájába, mit csináljak vele?
- Miért nem kell tenni a torták tésztájába sütőport?
- Lehet hogy buta kérdés...bocsi érte.Szerintetek olaj helyett lehet zsírt tenni a süti tésztájába?
- Hogyan kell tárolni a sajtos pogácsát, hogy napokig puha maradjon?
- Megvan valakinek a csokis kuglóf receptje, aminek tejföl is van a tésztájában?
- Tehetek cukrot a pehelykönnyű túrós tésztájába?