Lehet hogy buta kérdés...bocsi érte.Szerintetek olaj helyett lehet zsírt tenni a süti tésztájába? (tudásbázis)
26. erzsike92
2012. nov. 20. 20:44
Kelt tésztákba igen de kevert tésztákba nem hiszem hogy jó ötlet :)
25. d71ef05a8e
2012. aug. 11. 19:01
Persze, de személyes ízlésem szerint nem mindegy, hogy milyen a süti és milyen a zsír. Például a finom, házias, a kisült tepertő ízét még őrző zsír nem biztos, hogy finom egy édes linzerben, míg a pogácsában, sós ropogósokban fejedelmi. De ettem már ilyen zsírral készült édes sütit is, nekem nem jött be, másnak ízlett.
24. Gavrilo1
2012. aug. 10. 13:14
Régen nem volt olaj és margarin és nagyon fincsi sütik készültek akkor is.
23. d41005143d
2012. aug. 10. 13:10
nem buta otlet persze hogy tehetsz zsirt az olaj helyet,en jobban is szeretem azzal,mert tokre mas az ize/jobb/.,
22. lisa65
2010. aug. 28. 15:36
Akkor jó étvágyat hozzá! :))
21. 79858411bb
2010. aug. 28. 15:35
ezentúl:)
20. 79858411bb
2010. aug. 28. 15:34
Nagyon finom lett...ezen túl így fogom csinálni!:)
Mégegyszer:köszönöm a tanácsot!:)
19. lisa65
2010. aug. 28. 15:18
Na hogy sikerült a süti?
18. 79858411bb (válaszként erre: 17. - Jolie)
2010. aug. 28. 12:26
Általában mindig a megadott recept szerint szoktam elkészíteni mindent.de most megakadtam.
A linzer tésztájába viszont én is zsírt szoktam használni.:)
17. jolie
2010. aug. 28. 12:23
Nem buta kérdés. Van olyan recept amiben zsír van. Anyukám finom pogija is csak kizárólag kacsa zsírral jó. De más édes, krémes sütihez is használhatsz.
16. 79858411bb (válaszként erre: 14. - Lisa65)
2010. aug. 28. 12:17
köszi!
Megpróbálom.:)
15. 79858411bb
2010. aug. 28. 12:16
...szerintetek mennyit?????
14. lisa65
2010. aug. 28. 12:16
Szerintem 10 dkg vaj kell bele.
13. 79858411bb (válaszként erre: 10. - Lisa65)
2010. aug. 28. 12:01
..és mennyi vajjal helyettesítsem???
12. c42aaaac41
2010. aug. 28. 12:01
nagyanyáink korában nem volt olaj.:)
11. 9c8432d068
2010. aug. 28. 12:01
Vagy olvasztott margarint használj,természetesen nem forrón.
10. lisa65
2010. aug. 28. 11:57
Én vajat tennék bele, ha nincs olajam!
9. 79858411bb
2010. aug. 28. 11:56
1dl olajat ír a recept.
8. 79858411bb (válaszként erre: 5. - Vizike)
2010. aug. 28. 11:56
Bolero szeletet sütnék.
-20dkg porcukor,
-20 dg liszt,
-4 tojás,
-1dl tej,
-1dl te,
-1 sütőpor.
7. access
2010. aug. 28. 11:55
Mért ne lehetne, van ami sokkal jobb lesz tőle :)
6. 79858411bb
2010. aug. 28. 11:54
elfogyott az olajam...margarinom viszont van itthon.
5. vizike
2010. aug. 28. 11:53
Mit sütsz?
Én cukrász is vagyok de nagyon sok receptet csak zsírral csinálok, hiába margarint, vagy olajat ír bele.
Jobb lessz a szerkezete is.
4. lisa65
2010. aug. 28. 11:53
Inkább vajat tegyél bele!
3. babi1206 (válaszként erre: 1. - 79858411bb)
2010. aug. 28. 11:52
Én szoktam élni ezzel a megoldással.
2. Bekomi (válaszként erre: 1. - 79858411bb)
2010. aug. 28. 11:52
attól függ milyen tészta, de szerintem ha olaj van írva akkor az tutkó
1. 79858411bb
2010. aug. 28. 11:51
Lehet hogy buta kérdés...bocsi érte.Szerintetek olaj helyett lehet zsírt tenni a süti tésztájába?
További ajánlott fórumok:
- Életmódváltásnak csúfolt buta diéták, önsanyargatások helyett miért nem lehet normálisan kajálni és sportolni?
- Szerintetek ha nem lehet kapni BL80-as lisztet, akkor azt lehet helyettesíteni rendes sima BL55 liszttel?
- Ha a süteményrecept vajat ír a tésztába vagy a krémbe, akkor lehet margarinnal helyettesíteni szerintetek?
- Kürtőskalács sütőhengerét mivel lehet helyettesíteni?
- Mit jelent, ha valaki ellen gyorshajtásért ( 70 helyett 99 km/h ) közigazgatási eljárás indul? Mik lehetnek a következmények?
- Szeretném a kenyeret kiiktatni az étkezésből, de imádom. Mivel lehetne helyettesíteni?