Mit jelent, ha valaki ellen gyorshajtásért ( 70 helyett 99 km/h ) közigazgatási eljárás indul? Mik lehetnek a következmények? (tudásbázis kérdés)
Azt hittem egyébként (én naiv) hogy majd eltörlik ezt az "objektívfelelősségminimumharmincezres" módszert az emberek lehúzásáná, de tévedtem.
Úgy tűnik jó bevétel ez mindig, legyen bármilyen miniszter...
Elképzelni sem tudják, hogy mekkora érvágás 30.000 egy átlagembernek.
Köszönöm szépen!
Nos,
Megtudtam mi a helyzet.
Küldenek egy határozatot, ami tartalmazza az összeget.(büntetés)
Várni kell 10 munkanapot, hogy jogerőre emelkedjen.
10 nap után kell kérelmezni a részletfizetést 2200 Ft illetékbélyeggel.
Ha 10 munkanapon belül teszem, akkor az téves fellebbezésnek minősül, mert annak a díja vagy 6000 Ft.
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy kell kérni részletfizetést?
Van erre lehetőség?
Simple, igen 2 éve van jogsija.
szoszilvi, nálunk is apa az üzembentartó. Mit ne mondjak, nem dícsérte meg a gyermeket.
2 éve van a fiamnak jogsija, esetleg elveszik? Ez mindenkinek ennyi, aki száguldozik?
Nem száguldozós típus,ezek után még jobban nem lesz az.
Ez azért érdekes elgondolás, "ha minden ember csak ennyivel lenne gyorsabb"...hát ez elég ..
Ha mindenki betartaná a szabályokat, az meg hű de jó lenne. Nem ütnének el embereket a zebrákon pl.
Bocs..nem ellened vagyok, de azért eszembe jut, hogy az ember gyerekét elüthetik, mert csak egy kicsit ment gyorsabban..
Áprilisban történt és május végén, juni elején kaptam meg. Fényképet nem küldtek, csak leírták,hogy hol mennyivel mentem, a kocsi a férjem nevén van,így neki jött a papír, őt büntették meg :P. Általában be szoktam tartani a szabályokat, láttam (sajnos már későn) hogy bemértek, így nem ért váratlanul a dolog :S
Azóta persze sokkal jobban figyelek a sebességhatárokra.
a párom nemrég kapott egy csekket 30.000 Ft-ről
50 helyett 72 km/h.
büntető pontot viszont nem (szerencsére)
Mindenesetre ha megjön az ítélet,meglehet próbálni enyhítést kérni, vagy elengedést, vagy részletfizetést.
Hátha...
Én azért drukkolok, mert tudom, nekünk se esett jól ez a csekk...
M.
Ha jól számolom, alig 20 %-al lépte túl a megengedettet, erre 30 ezer forint pénzbüntetés jár.
20-30 százalékos sebességtúllépésnél 30 ezer. Ebbe belefér.
Jogsi elvételről nem írnak.
De szerintem nem követett el akkora "bűnt"!!!
Persze mehetett volna lassabban is, de ha minden ember "csak" ennyivel lenne gyorsabb, már akkor is kevesebb baleset lenne!
További ajánlott fórumok:
- Válás során, ha a férj megrágalmaz az első tárgyaláson, annak milyen következményei lehetnek?
- Sürgős kérdés! Milyen az a belső láz (gyerekeknél) és mik a tünetei, milyen következményi lehetnek?
- Milyen vizsgálatokról maradok le, és milyen következményei lehetnek a manóra nézve, ha csak 18 hetes terhesen lát először doki?
- Milyen következményei illetve szövődményei lehetnek egy fejsérülésnek?
- Milyen következményei lehetnek?
- A munkaügyi által kötelezően részt kell vennem, egy 1 hetes álláskeresési klubban. Ha nem megyek, akkor milyen következményei lehetnek?