Szerintetek ha nem lehet kapni BL80-as lisztet, akkor azt lehet helyettesíteni rendes sima BL55 liszttel? (tudásbázis kérdés)
Szia Tünde! Te egy tündéri nő vagy!!!!
Nagyon köszönöm Neked,hogy ilyen segítőkész vagy.
Ha elakadnék,akkor jelentkezem,de bízom benne,hogy minden simán fog menni.
Köszi a torta recit is,feltétlen ki kell majd próbálnom.
Most megyek,és belevetem magamat a sütésbe.
szerintem így is jó lesz a lényege az, hogy nem friss és az élesztő dolgozik benne. Kíváncsi leszek nagyon ha valami van és elakadsz az msn-em tundekk@msn.com felvehetsz és segítek.
Szorítok a sikerért.
A torta recit feltettem a naplóba és teszem a bucit is amit az este sütöttem
Tönde,én már kivettem a gépből a kelesztőtálba,úgy tartom normál(szoba) hőmérsékleten. Legfeljebb reggel,mielőtt beleteszem a kifli anyagába,ismét átdagasztom kicsit az öregtésztát. gondolom,így sem fogom elrontani.
Már izgatottan várjuk a férjemmel az eredményt,majd megírom sikerült e?
Köszönöm,hogy segítségemre vagy.
igen igen így van nem kiflire hanem rudakra kell formázni.
NAGYON FONTOS ELFELEJTETTEM, REGGEL MIELŐTT KIVESZED A GÉPBŐL ELŐTTE KEVERTESD VELE ÖSSZE EGY GOMBÓCCÁ ÉS ÍGY TEDD TÁLBA ÉS LETAKARVA A HŰTŐBE
Légyszi Évike írj ha elolvastad, mert ezt elfelejtettem leírni.
Látom,míg én írtam,Te is válaszoltál bagett témában.
Akkor a bagettet a sajtoskifli tésztájából kell készíteni,csak gondolom,rudakra kell darabolni,és nem kell kisodorni,mint a kiflit.
Köszönöm a választ,úgy gondoltam,hogy akkor talán jobb,ha beleteszem egy kelesztő tálba,amiben majd amúgy is a hűtőbe kerül holnap.
Köszi,hogy felteszed a tortát is. Még azt kérdeznem,hogy a bagett azonos a sajtos kifliddel,vagy az másik tészta.
Most látom Hogy írtad a tortát is persze mindjárt leírom. Isteni lett. Mindenkinek nagyon ízlett és még a marcipánt is én készítettem bele.
A bagett most növekszik.
Mikor következik a folytatás? Pl.a sajtos kifli,bagett,na és a torta?
Holnap sütöm a sajtos kiflit,most készül a gépben az öregtészta.
Nem kel ki az edényből a tészta,ha reggelig a gépben hagyom?
sima kifli recept:
Lehet géppel és kézzel is dagasztani és keleszteni a tésztát.
Hozzávalók:
2 dl tej
2 evőkanál tejföl
2 evőkanál tejpor vagy burgonyapehely vagy burgonyapürépor ( de el is hagyható )
2 teáskanál só
csipetnyi aszkorbinsav
4 dkg olvasztott de nem meleg vaj
1 teáskanál cukor
3 dkg élesztő
50 dkg liszt
A megkelt tésztát, kiveszem a gépből vagy az edényből amiben kelesztettem.
Lisztezett deszkán újra letakarom és még tovább kelesztem
Ezután mint a pizzát kinyújtom és 8 szeletet csinálok belőle. Feltekerem őket.
Tepsibe rakom a 8 kiflit én a gáztepsibe raktam 2 sorba 4-4 darabot.
Ezután előmelegítem a sütőt 200 fokra és még melegszik a sütő addig újra kelesztem a kifliket, szinte duplájára.
Megkenem a tetejét tojássárgájával és megszórom durva sóval.
A sütőben negyedóra alatt készre sütöm.
Ha ilyen csodálatos dolgokat készítesz,mint a trüffel tortád is,nem csodálom,hogy fogyóznod kell! :))))
A torta receptje is megkapható?
nem rafinált csak még először megnem csinálod semmi extra nincs benne és tényleg nagyon finom.
Kövesd a leírtakat és meglátod pofon egyszerű
Jaj bocsi igen az cukor
Köszönjük a receptet,igencsak rafinált,de érdemes megcsinálni.
Az 1 teáskanál CULOR gondolom,cukrot jelenthet.
sajtos kifli:
Hozzávalók:
140 gramm joghurt
2 dl víz ( hideg)
3 evőkanál tejpor (de lehet burgonyapehely vagy burgonyapüré por is)
2 teáskanál só
csipetnyi aszkorbinsav
fél dl olaj
50 dkg BL 80-as liszt (vagy 40 dkg finomliszt és 10 dkg rétesliszt. Én így csináltam)
1 teáskanál culor
2 dkg friss élesztő
25 dkg öregtészta ( ez az öregtészta egy másik oldalról származik semmi extra nincs benne, csak annyi, hogy olyan tészta amit előre megcsinálsz túlkeleszted és ezután beteszed a hűtőbe letakarva. Ott akár egy hétig is eláll) Én így csináltam:
Öregtészta recept:
3dl langyos víz
csipet só
50 dkg liszt keverve finom és rétes vagy BL80
1 evőkanál olaj
1 teáskalán cukor
1 dkg élesztő
ezt mindent beteszed a gépbe megdagsztatod vele. Ezután kikapcsolod a gépet és egész éjszakára benne hagyod. Reggel fogod kiszeded bele egy tálba és beteszed a hűtőbe. Ebből gazdálkodsz amíg nem fogy el. Kb. 3-4 sütésre elegendő
Kifli tovább:
Na ezeket az alapanyagokat és nem a gépbe tettem hanem magam meggyúrtam. Ezután a duplájára kelesztettem a tésztát és kicsit lisztezett felületre borítva kinyújtottam kerekre egészen vékonyra. Elárulom nem egyszerű művelet, mert elég rugalmas a tészta. Ezután derelyevágóval, mint a pizzát 8 szeletre vágtam. A szeleteket egyesével a széles végétől kezdve feltekertem és kicsit kifli formára hajtottam. Hagytm őket újra megkellni szinte megint a duplájára és ezalatt a gázt előmelegítettem 220 fokra és megkentem a tetejüket tojássárgájával és megszórtem reszelt sajttal. A gáztepsibe jó távol egymástól 4-et belerktam és megsütöttem őket elég gyorsan kb. 20 perc alatt. Ezután a másik 4-et is. Ha mind a 8-at egyszerre belerakod a tepsibe, akkor úgy jársz mint én és összeérnek mire megsülnek és az oldaluk nem lesz szép, de ha csak 4-et teszel tuti szépek lesznek.
Ha valami nem oké tessék kérdezni
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek a pizza és a melegszendvics helyettesítheti a meleg ételt (pl főzelék, tésztafélék, pörkölt stb...) a mindennapokban?
- Ha a süteményrecept vajat ír a tésztába vagy a krémbe, akkor lehet margarinnal helyettesíteni szerintetek?
- Gabonafélék, avagy mivel helyettesítsük a fehér lisztet
- Cukorbeteg, mivel helyettesítse a tejet, tojást és glutén tartalmú lisztet mentes diéta esetén?
- Fehér lisztet mivel helyettesíthetem krémlevesekben?
- Süteményben rizslisztet helyettesíthetek gluténmentes liszttel?