Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Fehér lisztet mivel helyettesíthetem krémlevesekben? fórum

Fehér lisztet mivel helyettesíthetem krémlevesekben? (tudásbázis)


16. Vízarca (válaszként erre: 11. - Vízarca)
2013. máj. 15. 18:33

Teherbeesésig. :-)

Azért még cirka 30 van rajtam, de már -20 is jó volna. :-)

15. kszb
2013. máj. 14. 19:38
étkezési keményítő, rizsliszt, főtt krumpli :) pld ezek :)
14. 1ecc381eb1 (válaszként erre: 13. - 1ecc381eb1)
2013. máj. 14. 19:25
De egyébként próbaképp a kukoricakeményítőt is megpróbálhatod, én azt úgy szoktam, hogy egy kis vízzel "feloldom" előbb, és úgy keverem az ételbe. A rizslisztet meg lehet csak úgy simán szórni :)
13. 1ecc381eb1 (válaszként erre: 1. - Miryame)
2013. máj. 14. 19:23
A rizsliszt teljesen jó lesz! Én már csak azt használok ilyesmihez. A sima fehér liszthez képest még annyival könnyebb dolgod is lesz a rizsliszttel, hogy az nem is csomósodik annyira.
12. zebracsikó (válaszként erre: 11. - Vízarca)
2013. máj. 14. 15:52
Elképesztő vagy!! Gratulálok!! Mennyit szeretnél még leadni?
2013. máj. 14. 15:43

Én a töltött paprika paradicsommártását is ezzel sűrítem és egyáltalán nem lehet érezni.

Tény, hogy nem olcsó.

Egyébként 7. hónapja paleózom és mínusz 43 kilónál járok, talán hiteles lehetek. :-)

10. zebracsikó (válaszként erre: 7. - Miryame)
2013. máj. 14. 15:37
kukoricakeményítővel is lehet
9. zebracsikó (válaszként erre: 7. - Miryame)
2013. máj. 14. 15:37
bio teljes kiőrlésű tönkölyliszttel
8. Gourmilla (válaszként erre: 7. - Miryame)
2013. máj. 14. 15:09

Így nehéz megmondani, hogy mi a megfelelő. Egyik liszt másikra cserélése kb. ugyanaz pepitában.

Ha nem viszitek magatokkal a melegbe, akkor tojással sűrítve is készítheted. Másik, verzió, próbáld meg, hogy több zöldséget főzöl, és azt turmixolod bele.

7. Miryame (válaszként erre: 5. - Gourmilla)
2013. máj. 14. 15:00
Kicsit szeretném "egészségesíteni" a háztartást, ezért gondoltam lecserélni a fehér lisztet valami jobbra. Első körben a krémleveseknél, mert nálunk az fogy a legtöbb...
6. Miryame (válaszként erre: 2. - Vízarca)
2013. máj. 14. 14:58

Hú, megnéztem, nem olcsó...

Sós krémleveseknél is alkalmazható? Mármint gyümölcslevesnél gondolom a gesztenye íze, ha ki is érződik, nem gond. De mondjuk egy hagymalevesnél (nálunk az a nagyon menő)??

2013. máj. 14. 14:58
Mi a helyettesítés célja? Valamelyik tápanyag (pl. glutén) kihagyása? Kalória redukálás?
2013. máj. 14. 14:56
Ha annyit teszel bele, mint a búzalisztből, szerintem 1-2-3 kanáltól nem kell több, akkor semmi különbség. És ugyanúgy sűrít-'pudingosít', mint a búzaliszt. :-)
3. szafaripók (válaszként erre: 2. - Vízarca)
2013. máj. 14. 14:47
A gesztenyelisztnél nem érződik a gesztenye jellegzetes íze? én eddig ezért nem mertem kipróbálni (na meg az ára miatt...)
2013. máj. 14. 14:44
gesztenyeliszttel tökéletesen helyettesítheted, még főzött krémekben is tökéletes :-)
2013. máj. 14. 14:42

Az volna a kérdésem, hogy a hagyományos fehér liszt helyett lehet-e pl. rizslisztet használni krémleveseknél?

Vagy ha nem ajánljátok, akkor helyette mit??

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook