Kalóriaszámólós fogyókúránál szed valaki fehérje port? Vacsora helyettesítésére jó? (tudásbázis kérdés)
A fehérjének is van kalóriatartalma, ami 4 kcal/g, de az összetétel (!!!) a fontos.
Amire te kérdeztél rá, az egy tömegnövelő, ahogy előttem is írták már. Pontosan ezért tartalmaz ennyire sok szénhidrátot (méghozzá gyorsan felszívódót), és arányaiban kevés fehérjét.
Egy átlagos tejsavófehérje jó esetben nem tartalmaz szénhidrátot vagy csak minimálisat, mert abban az a lényeg, hogy fehérjét vigyen be az ember. Edzések utána tejsavót szokták leginkább javasolni, étkezés kiváltására a lassabban felszívódó kazein a hatásosabb vagy tejsavó is jó, ha valamivel lassítod a felszívódást.
Igen, ezért is nehéz, mert nem csak a fehérje kell, hanem ha az edzés intenzitása és egyéni állapot megkívánja, esetleg a kreatin is.
Ha csak a fehérjét nézzük, akkor át kell számolni, de ahogy már írtam is, az ebben a keverékben levő fehérje nem több a húsban levő fehérjénél, ahhoz képest viszont drága. (Bele kell persze számolni az elkészítési időt, az emésztés sebességét, paramm-paramm... de egy próbát megér.)
Fontos azért kiemelni, hogy szép adag szénhidrát van egy adagban, és ennek nagy része gyorsan felszívódó (szőlőcukor). Ezen kívül nem tudom, mennyire szükséges lányodnak a kreatin is, amit szintén tartalmaz.
Az se elhanyagolható, hogy 65 g-ot ír egy adagnak, ami 1 kg-nál összesen 15 adag. Alapesetben a sima tejsavó fehérjéknél 30-35 g-os egy adag. Szóval nemcsak a Ft/kg értéket érdemes nézni.
Ittam én már rosszat is, de inkább a közérzeti hatása lenne a lényeg, mennyire érzem magam élénkebbnek, ha pár napon át szedem.
Volt már ilyen, de azt nem itthon vettem.
Persze. De nagyon bízom benne, hogy iható lesz.
Velem is előfordul gyakran :-)
Igazán szívesen! Megírod majd a tapasztalatot? Mert nekem is jó lenne valami olcsó ilyesmi, de ismeretlenül nem akarózik venni.
Utólag bocsánat az elgépelésekért, nem láttam őket tegnap.
Marlenka, ez az olcsóbb is jó lesz, próbáljátok ki.
De ahogy számolgattam, egy kiló tiszta fehérje, akármiből szedjük is össze, húsból vagy porból, 4 ezer/kilónál kezdődik, nincs mese.
Amit még a lányosnak ajánlanék, az az L-karnitin. Kellő húsból a szervezet is összerakja, de én pl. nem is vagyok nagy húsevő.
Nem zsírégető, ahogy egy időben hitték, csak a szívet támogatja jótékonyan, és kicsit jobban bírjuk vele a fizikai megterhelést. A lányos reggel egyet, majd edzés előtt még egyet bevehet. Feleslegben nem kell szedni, mert a vizelettel távozik a felesleg.
Én a komondornak is adom, mert a nagy testű kutyákat fiatalon szokta a szívük elvinni, nem bírja a szív azt a nagy testet. Amióta kapja a nap egy bogyót, egészen pörgős lett! Én napi egyet szedek reggel, és fittebb vagyok vele, mint mikor elfogy és nincs egy darabig. Ugyanis csak a legolcsóbbat veszem, és az a dm-ben kapható. 400 mg L-karnitin van benne és 150 mg magnézium. Egy 60 db-os dobozzal 1200 Ft körül van. Szerintem megéri. Kapszula, a Das gesunde Plus sorozatban van. Biztosan tudja az eladó.
Te is ehetsz fehérjét, mert 40-45 éves kor felett minél több fehérjére van szükségünk, persze a normális határokon belül: testtömeg-kg-onként 1,5 gramm naponta. (Aki fiatal és keményen sportol, időszakosan ehet ennél többet is, de tartósan nem.)
Igen, habár a banán vacsorára nem egészen ártalmatlan. :D
Nem tudom, mennyire jó étkezés helyettesítésére fogyásban, hogy mennyire telít el, mert nekem nem elég az önfegyelem vacsorára, kell valami értelmes is.
Igaz, amikor komolyan számoltam minden nap, akkor már elegendő volt az is, amennyi a napi keretem volt, ha bent volt minden tápanyag, nem éreztem éhséget. Most megint eszem "gusztusból" is, ezt igyekszem most megint csökkenteni.
Ja, az egyik webboltban csokisban van, ettől még lehet picit rossz is, de gyorsan le kell hajtani. Gondolom, olyan sűrű turmixféle állagra.
Én a vaníliás porokat veszem inkább, azt könnyebben el lehet tüntetni valami ételben is akár.
Szia!
Utánanéztem, nem rossz ez, de lehet, hogy intenzívebb edzés után hasznosabb. Ártani bizonyára nem árt, de tudod, ez a megadott fehérjetartalom a húsban is megvan. Van benne valami szénhidrát keverék, és továbbiak, amik az intenzíven edzőknek hasznos. Annyiban lehet (főleg vacsora helyett)jó, hogy gondolom, nem telíti el a gyomrot, de a tápanyagokat beviszi.
Igazából nem tudom, ki kellene próbálni. Kérdés, hogy azért a kevés fehérjéért érdemes-e költeni. A másik szempont viszont, hogy 40-45 fölötti korban minden fehérjére szükség van. Ha simán telik rá, nem ellenezném.
Az a baj fehérjeturmix se kell ahhoz, hogy sok szemét kaját fogyasszunk:( tartós szeletelt kenyér, felvágott (főleg párizsi), virsli, méz, lekvár (igaz mostmár azt mondják, hogy otthon készített sem egészséges), tej, télen is kapható paprika, paradicsom, uborka, margarin, befőtt és savanyúság aszpartámmal stb. Ezeket elég sokan veszik/eszik és ha van is jobb nagyon drága.
Nem a fehérje mellett állok ki és kicsit el is kanyarodtam a témától, de ilyen világban élünk:(
Elsőre leszögezném: Nem vagyok paleo-s hív (bár jó néhány szemlélettel maximálisan egyetértek), csak érdekességképpen olvasgassatok bele :)
Nemcsak egy féle van, gondolom az összesnél nem álltál ott.
:)
További ajánlott fórumok:
- 30 napos fogyókúra fehérjeturmixszal az életmódváltásért
- Ki tud kalóriaszegény vega változatos vacsorát fogyókurázóknak?
- Vacsora helyettesítésére milyen fehérjeport fogyasszak?
- Fogyokúra alatt hogyan lehet a tejet helyettesíteni a kávéba?
- Mit mivel helyettesíthetek fogyókúra idején?
- Fogyókúra kalóriaszámolással