Miért nem kell tenni a torták tésztájába sütőport? (tudásbázis kérdés)
Nekem egyszer gyönyörűen sikerült, úgy nézett ki, mint az eredeti eszterházi. Fehércsokit és étcsokit külön-külön edényben, de egyszerre olvasztottam fel, felkentem a fehéret, és csigavonalban a barnát, majd sugárirányban 1 fogpiszkálóval kihúzogattam.
Milyen lett az íze, állaga?
ÚÚÚ! Most látom, hogy mit is kérdeztem. Lemaradt a végéről a "tenni"
:-(((
Készen vagyok ..... a mogyorótortával!!! :-))
Menet közben sikeresen átalakult. A cukormázig még sínen volt a dolog. Arra jött volna a csokis díszítés,és ezzel együtt a baj. Borzalmasan nézett ki, Fogtam, lekapartam az egészet, összekevertem, és visszakentem. A tetejét meg megszórtam darált mogyoróval.
Így most lett egy mogyorótortám! :-)
Köszönöm szépen!
Most várom, hogy kihűljön a puding, majd jöhet a töltés meg a máz.
Ezt a változatát készítem:
Hozzávalók:
16 szelethez: Piskótához: 8 db tojás, 160 g cukor, 200 g liszt, 50 g darált dió. Krémhez: 2 csomag vaníliás pudingpor, 800 ml tej, 5 evőkanál cukor, 100 g darált dió, 50 ml rum, 200 g felvert tejszínhab. Bevonáshoz: 2 db tojásfehérje, 160g cukor. Díszítéshez: csokoládé, alkalmakhoz illő figurák, virágok.
Elkészítés:
8 db tojásfehérjét, 160 g cukorral habosra verjük, ha jó kemény akkor hozzáadjuk a sárgáját, és még 1 percig együtt verjük. 200 g lisztet, 50 g diót összekeverjük, és ovatósan a tojáshoz keverjük. Az igy elkészített maszából 6 db egyforma vastagságu piskótalapot sütünk. Krémet igy készitsük: A pudingport a cukros tejben megfőzzük, ha kihült akkor hozzáadjuk a darált diót, rumot, és a felvert tejszínhabot. A kész krémet a piskóta lapok közé egyformán elosztva betöltjük. A felső lap tetejét bevonjuk 2 db tojásfehérjéből és 160 g cukorból készült keményre felvert habbal. Csokoládéval és figurákkal díszítjük.
A cukormázzal nincs bajom, az eredeti díszítésével már igen. Tudod, az a cifra csokis.
Közben kisült az utolsó lap is. :-)
Annyira nem, csak kicsit fárasztó, de inkább csak nekem. Már fájnak a lábaim (mozgássérült vagyok). :-(
Közben rájöttem, hogy kicsit kevés a dió (illetve jelen esetben a mogyoró, mert az volt itthon) a tésztájában. 8 perc alatt sül ki egy lap. Már az utolsó van bent.
Helyzetjelentés. :-)
Sülnek a lapok. Eddig úgy tűnik, minden rendben. :-)
Már mindent értek!
Melegszik a sütő. :-)
Ha a recept jó, akkor nem kell bele...
Sok sikert, majd mesélj, hogy sikerült.
OK! Köszönöm, akkor megyek a recept után, majdcsak lesz belőle valami.
+1 köszönet a segítségért!
A végeredményről majd beszámolok!
Sziasztok!
Kell
Legalábbis én mindig szoktam tenni...
További ajánlott fórumok:
- Túl sok vajat tettem az almás rétes tésztájába, mit csináljak vele?
- Lehet hogy buta kérdés...bocsi érte.Szerintetek olaj helyett lehet zsírt tenni a süti tésztájába?
- Sajtos pogácsát szeretnék sütni, a tésztájába nyomhatok sonkás, tömlős sajtot?
- Megvan valakinek a csokis kuglóf receptje, aminek tejföl is van a tésztájában?
- A kinder szelet tésztájába sima vagy rétesliszt kell?
- Tehetek cukrot a pehelykönnyű túrós tésztájába?