Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Miért nem kell tenni a torták tésztájába sütőport? fórum

Miért nem kell tenni a torták tésztájába sütőport? (tudásbázis kérdés)


1 2
31. Sziszi-szöszi (válaszként erre: 29. - Gyöngybagoly)
2011. márc. 19. 17:14

Nekem egyszer gyönyörűen sikerült, úgy nézett ki, mint az eredeti eszterházi. Fehércsokit és étcsokit külön-külön edényben, de egyszerre olvasztottam fel, felkentem a fehéret, és csigavonalban a barnát, majd sugárirányban 1 fogpiszkálóval kihúzogattam.

Milyen lett az íze, állaga?

2011. márc. 18. 16:10

ÚÚÚ! Most látom, hogy mit is kérdeztem. Lemaradt a végéről a "tenni"

:-(((

2011. márc. 18. 16:07

Készen vagyok ..... a mogyorótortával!!! :-))

Menet közben sikeresen átalakult. A cukormázig még sínen volt a dolog. Arra jött volna a csokis díszítés,és ezzel együtt a baj. Borzalmasan nézett ki, Fogtam, lekapartam az egészet, összekevertem, és visszakentem. A tetejét meg megszórtam darált mogyoróval.

Így most lett egy mogyorótortám! :-)

2011. márc. 18. 14:28

Köszönöm szépen!

Most várom, hogy kihűljön a puding, majd jöhet a töltés meg a máz.

27. ranna
2011. márc. 18. 14:20
Sok boldog szülinapot a fiadnak! :) Biztosan finom lesz a végeredmény. :)
26. Kiss Mária (válaszként erre: 25. - Gyöngybagoly)
2011. márc. 18. 14:19
Isten éltesse nagyon sokáig:)!!
25. Gyöngybagoly (válaszként erre: 24. - Kiss Mária)
2011. márc. 18. 14:14
Na ugye hogy ugye!! :-)) Mondom én! Sovány vigasz az, hogy nem vagyok egyedül. :-( A fiamnak sütöm ma van a szülinapja.
24. Kiss Mária (válaszként erre: 23. - Gyöngybagoly)
2011. márc. 18. 14:10
Már csak értékeli, bár az én fiamból kiindulva nem mindig értékelik amit kapnak
23. Gyöngybagoly (válaszként erre: 21. - Kiss Mária)
2011. márc. 18. 14:07
Gondolod, hogy értékelni fogja? Hááát nem tudom, majd kiderül.
22. Gyöngybagoly (válaszként erre: 21. - Kiss Mária)
2011. márc. 18. 14:06

Ezt a változatát készítem:


Hozzávalók:

16 szelethez: Piskótához: 8 db tojás, 160 g cukor, 200 g liszt, 50 g darált dió. Krémhez: 2 csomag vaníliás pudingpor, 800 ml tej, 5 evőkanál cukor, 100 g darált dió, 50 ml rum, 200 g felvert tejszínhab. Bevonáshoz: 2 db tojásfehérje, 160g cukor. Díszítéshez: csokoládé, alkalmakhoz illő figurák, virágok.

Elkészítés:

8 db tojásfehérjét, 160 g cukorral habosra verjük, ha jó kemény akkor hozzáadjuk a sárgáját, és még 1 percig együtt verjük. 200 g lisztet, 50 g diót összekeverjük, és ovatósan a tojáshoz keverjük. Az igy elkészített maszából 6 db egyforma vastagságu piskótalapot sütünk. Krémet igy készitsük: A pudingport a cukros tejben megfőzzük, ha kihült akkor hozzáadjuk a darált diót, rumot, és a felvert tejszínhabot. A kész krémet a piskóta lapok közé egyformán elosztva betöltjük. A felső lap tetejét bevonjuk 2 db tojásfehérjéből és 160 g cukorból készült keményre felvert habbal. Csokoládéval és figurákkal díszítjük.



A cukormázzal nincs bajom, az eredeti díszítésével már igen. Tudod, az a cifra csokis.

Közben kisült az utolsó lap is. :-)

21. Kiss Mária (válaszként erre: 20. - Gyöngybagoly)
2011. márc. 18. 14:02
Akkor annál jobban értékeli majd aki kapja, hogy ennyit fáradtál érte. Én a tetejét borító masszát nem tudom, hogy kell elkészíteni, talán fondan, nem tudom
20. Gyöngybagoly (válaszként erre: 19. - Kiss Mária)
2011. márc. 18. 13:55

Annyira nem, csak kicsit fárasztó, de inkább csak nekem. Már fájnak a lábaim (mozgássérült vagyok). :-(

Közben rájöttem, hogy kicsit kevés a dió (illetve jelen esetben a mogyoró, mert az volt itthon) a tésztájában. 8 perc alatt sül ki egy lap. Már az utolsó van bent.

19. Kiss Mária (válaszként erre: 18. - Gyöngybagoly)
2011. márc. 18. 13:47
Nagyon macerás az elkészítése?
2011. márc. 18. 13:41

Helyzetjelentés. :-)

Sülnek a lapok. Eddig úgy tűnik, minden rendben. :-)

17. Gyöngybagoly (válaszként erre: 8. - Lully)
2011. márc. 18. 12:55

Már mindent értek!

Melegszik a sütő. :-)

2011. márc. 18. 12:08
Rendben! Be fogok számolni róla, és ha sikerül küldök is! :-)
15. ranna
2011. márc. 18. 10:32
Küldhetsz is belőle. :D
2011. márc. 18. 10:19

Ha a recept jó, akkor nem kell bele...

Sok sikert, majd mesélj, hogy sikerült.

2011. márc. 18. 10:17

OK! Köszönöm, akkor megyek a recept után, majdcsak lesz belőle valami.

+1 köszönet a segítségért!

A végeredményről majd beszámolok!

Sziasztok!

12. ranna
2011. márc. 18. 10:14
Az Eszterházy torta tésztája nem piskóta-tészta, ezért nem kell bele sütőpor (mint pl. a Dobosnál sem kell. Ne zavarjon össze az, hogy torta, ezerféle torta van, van amibe kell, van amibe nem.
2011. márc. 18. 10:13
Én úgy tudom, hogy az Eszterházy tortához külön-külön kell kisütni a lapokat, tehát nem kell nagyon feljönnie a tésztának, talán ezért nem kell bele sütőpor.
2011. márc. 18. 10:13
Van itt a hoxán egy nagyon jó cukrász muffin ő is azt írta egy általa feltett receptben, hogy nem kell az esterházy tésztájába sütőpor. Ő szakmabeli úgyhogy ez tutifix:)
9. Gyöngybagoly (válaszként erre: 5. - Zorg27)
2011. márc. 18. 10:12
Na pont erre gondoltam. Ha nincs benne, akkor nagyon lapos lesz. A sósak tésztájába is szoktam tenni, pedig sok olyan receptet találtam, ahol nem írja. Köszi!
8. lully (válaszként erre: 4. - Gyöngybagoly)
2011. márc. 18. 10:11
Mit nem értesz?
2011. márc. 18. 10:11
Sziasztok! Tudomásom szerint szódabikarbóna akkor kell, ha joghurtot,vagy tejfölt teszünk a tésztába. Hagyományos piskótába én sem teszek semmit,de torta esetén mégis csak kell valami.
2011. márc. 18. 10:10
Van amelyikbe kell, van amelyikbe nem. Én általában szoktam tenni.
5. Zorg27 (válaszként erre: 3. - Gyöngybagoly)
2011. márc. 18. 10:09
Ha kevert tészta akkor nyugodtan dobj bele egy sütőport ártani nem fog! Én akkor is rakok bele ha nem írja, mert ha fehérjét külön keverem bele a tésztába hiába vigyázok akkor is összetörik kicsit a sütőpor meg felhúzza, és nem lesz lapos! Nyugodtan tedd bele, nem kell annyira ragaszkodni a leírtakhoz :)
4. Gyöngybagoly (válaszként erre: 2. - Zorg27)
2011. márc. 18. 10:09
Nagyon ritkán sütök tortát, ha igen, akkor annak egy egyszerű vizes piskóta alapot készítek. Most azonban a fiam Eszterházit kért. Megvan a recept, de itt elakadtam, illetve nem értem. :-(
2011. márc. 18. 10:07
Már több receptet is végignéztem, és egyikbe sem írja a sütőport vagy szódabikarbónát.
2. Zorg27 (válaszként erre: 1. - Gyöngybagoly)
2011. márc. 18. 10:07

Kell

Legalábbis én mindig szoktam tenni...

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook