Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Zabpehelylisztből lehet sütni, pogácsát, pizzát? fórum

Zabpehelylisztből lehet sütni, pogácsát, pizzát? (beszélgetés)


2015. jan. 19. 15:12
A palacsinta nagyon jó lett! Én csak zablisztből csináltam, semmi más lisztet nem tettem bele. A többi hozzá való ugyanaz mint a rendesnél. JA!! És a barátnőm pogácsát csinált, a túrós változatot, az is nagyon fini!! A 25dkg vaj helyett kókuszzsírt tett hozzá!! Isteni finom lett!!
2012. nov. 2. 18:14

Szuper lett! Igaz ment bele tk búza meg fehér liszt is. Arányokat tudna vki mondani, lehet csak tiszta zabból is vagy nem?


At biztos, h ezentúl zapliszt mindig lesz a palacsintába :))

16. d71ef05a8e (válaszként erre: 15. - Ginevra01)
2012. nov. 2. 09:34
Igen, de több folyadék kell bele kicsivel, és minden egyes adagnál alaposan át kell keverni a tésztát, mert a rostos liszt leülepedik a tál aljára. Számíts arra is, hogy valamivel szakadékonyabb lesz a tészta, ne keseredj el, ha elsőre nem sikerül kitapasztalni a megfelelő hőfokot, időt, stb. Másodjára már könnyebben fog menni.
2012. nov. 1. 20:37

Sziasztok!


Aki zabpehelyliszből készít palacsintát légysz segítsen. Minden más hagyományosan történik, tehát szóda, tej..stb?


Köszi

2012. okt. 29. 12:53
Sziasztok!Ma sütöttem kilófaló lisztből pogácsát éssssssss isteni,mindenkinek ajánlom végre nincs szörnyű mellékíze és ki merem jelenteni van olyan mit a fehér lisztes.
13. korteforma (válaszként erre: 12. - D71ef05a8e)
2012. okt. 26. 20:06
Köszi a tippet :)
12. d71ef05a8e (válaszként erre: 11. - Korteforma)
2012. okt. 20. 19:24
csakis felesben érdeme shazsnálni, ha a másfajta íz zavar. kelt tésztához még így sem, mert nem fog megkelni. Aztán, ha megszoktad az ízét, lehet növelni az arányát a lsiztben. Valóban egészségesebb, mint a tizsta fehér lisztes sütik, pogácsák, vizsont finomabb, mint a tk. lisztek többsége. De magában ez sem lesz olyan, hanem nagyon "bio" ízű. Aki azt nem szereti, annak nem fog bejönni.
11. korteforma (válaszként erre: 9. - EzotErika)
2012. okt. 20. 19:10

Én ki akarom próbálni :)


Eddig teljes (vagy graham) lisztből csináltam pizzát, pogácsát, az nem jött be.

Kesernyés íze volt, úgy rémlik..


Szívesen fogadok ötletet, hogy készítsek ilyesmit egészségesebb verzióban. :)

10. Noricica1987 (válaszként erre: 9. - EzotErika)
2012. okt. 20. 19:01

Hát igen!:D

De azért még a palacsintát ki fogni próbálni.

9. EzotErika (válaszként erre: 8. - 6795561eb7)
2012. okt. 20. 07:04

megint bebizonyosodott,h. "ízlések és pofonok közt különbség van"


AZ ÉN CSALÁDOM TAGJAINAK KIFEJEZETTEN ÍZLETT A ZABP.LISZTES PALACSINTA...


(én még azt is megkockáztatom,h. jobb ízű,mert olyan érdekes újdonság)


de én pl.: a barna tésztát is jobban szeretem,mint a fehér liszteset -nekem ilyen az ízlésem- ezexerint:D

2012. okt. 19. 20:50
Ki próbáltam a sütőporos pogácsát hát valami borzalmas rossz lett,ki lett dobva mint nagyon rossz volt,a palacsintát meg sem próbálom szerintem az is ugyan ilyen rossz lenne.
2012. okt. 19. 17:37

palacsintát már csináltam belőle és tökjó,a páromnak is ízlett,

illetve panírozni is jó vele(azzal,amelyik nincs nagyon megőrölve lisztesre,hanem olyan darabosabb zabp.)és a tojást helyettesítheted natúr joghurttal,morzsa nem kell rá...sokkal kevesebb a kalória benne


találtam 1 pizzatészta rec.-et zabp.lisztből:

[link]

hamarosan ki akarom próbálni ezt is.

2012. okt. 19. 11:28
Én darált zabpehelyből csinálom a gofrit, nálaunk nagyon megy!
5. d71ef05a8e (válaszként erre: 3. - Ágio8405)
2012. okt. 19. 08:32

Mihez képest?


Kelt tészta a ahgyományos értelemben ebből sem lesz, mert szinte nincs sikér tartalma. Búzasikérrel lehet keverni, de annak egy bizonyos % fölött nem jó mellékíze lesz a tésztában.

4. 6795561eb7 (válaszként erre: 3. - Ágio8405)
2012. okt. 19. 08:28
Hogy érted hogy könnyebb?
2012. okt. 19. 08:20
A zabpehelyliszttel könyebb dolgozni.
2012. okt. 19. 07:53

Tiszta zabpehelylisztől inkább palacsintát, omlós tésztát, piskótát tudsz jót csinálni, pogácsát esetleg szalalkálisat vagy sütőporosat, kelt tésztát egyáltalán nem, mármint ha nem akarsz ólomnehéz, tömény ragacsos tésztát.


A fentiekhez viszont nem sokat kell változtatni az eredeti recept arányain, esetleg valamivel több folyadék kell, pl. a piskótához laposabban mérd az evőkanál liszteket, mint szoktad, vagy adj hozzá a masszához egy-két evőkanál tejet vagy vizet is. Az omlós tészta lehet, hogy kicsivel több tejfölt vesz fel, a palcsinta kicist több tejet.

2012. okt. 19. 07:28
pogácsát,pizzát,aki tud az írja már le nekem az arányokat köszönöm szépen.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook