Zabpehelylisztből lehet sütni, pogácsát, pizzát? (beszélgetés)
Szuper lett! Igaz ment bele tk búza meg fehér liszt is. Arányokat tudna vki mondani, lehet csak tiszta zabból is vagy nem?
At biztos, h ezentúl zapliszt mindig lesz a palacsintába :))
Sziasztok!
Aki zabpehelyliszből készít palacsintát légysz segítsen. Minden más hagyományosan történik, tehát szóda, tej..stb?
Köszi
Én ki akarom próbálni :)
Eddig teljes (vagy graham) lisztből csináltam pizzát, pogácsát, az nem jött be.
Kesernyés íze volt, úgy rémlik..
Szívesen fogadok ötletet, hogy készítsek ilyesmit egészségesebb verzióban. :)
Hát igen!:D
De azért még a palacsintát ki fogni próbálni.
megint bebizonyosodott,h. "ízlések és pofonok közt különbség van"
AZ ÉN CSALÁDOM TAGJAINAK KIFEJEZETTEN ÍZLETT A ZABP.LISZTES PALACSINTA...
(én még azt is megkockáztatom,h. jobb ízű,mert olyan érdekes újdonság)
de én pl.: a barna tésztát is jobban szeretem,mint a fehér liszteset -nekem ilyen az ízlésem- ezexerint:D
palacsintát már csináltam belőle és tökjó,a páromnak is ízlett,
illetve panírozni is jó vele(azzal,amelyik nincs nagyon megőrölve lisztesre,hanem olyan darabosabb zabp.)és a tojást helyettesítheted natúr joghurttal,morzsa nem kell rá...sokkal kevesebb a kalória benne
találtam 1 pizzatészta rec.-et zabp.lisztből:
hamarosan ki akarom próbálni ezt is.
Mihez képest?
Kelt tészta a ahgyományos értelemben ebből sem lesz, mert szinte nincs sikér tartalma. Búzasikérrel lehet keverni, de annak egy bizonyos % fölött nem jó mellékíze lesz a tésztában.
Tiszta zabpehelylisztől inkább palacsintát, omlós tésztát, piskótát tudsz jót csinálni, pogácsát esetleg szalalkálisat vagy sütőporosat, kelt tésztát egyáltalán nem, mármint ha nem akarsz ólomnehéz, tömény ragacsos tésztát.
A fentiekhez viszont nem sokat kell változtatni az eredeti recept arányain, esetleg valamivel több folyadék kell, pl. a piskótához laposabban mérd az evőkanál liszteket, mint szoktad, vagy adj hozzá a masszához egy-két evőkanál tejet vagy vizet is. Az omlós tészta lehet, hogy kicsivel több tejfölt vesz fel, a palcsinta kicist több tejet.
További ajánlott fórumok:
- Létezik olyan nem beépíthető, a munkalapra elhelyezhető sütő, amivel süteményt is meg lehet sütni normálisan, nemcsak pizzát, meg húsokat?
- Házi készítésű pizzát lehet lefagyasztani? Valakinek van tapasztalata?
- Nyers pogácsatésztát le lehet fagyasztani?
- A zabpehely diétával tényleg lehet fogyni 2 kg-ot 3 nap alatt?
- Saját készítésű nyers pogácsát mennyi ideig lehet lefagyasztva tartani?
- A Dukan 'dietisták' miért mondják, hogy csak zabkorpát lehet enni, mikor a hivatalosban zabpehely szerepel?