Túrókrokett recept



50 dkg tehéntúró
2 púpozott ek búzadara
1 ek. finomliszt
3 ek. cukor
1 zacsi vaníliás cukor
2 db tojás
pár csepp citromlé
6 ek. zsemlemorzsa (a forgatáshoz)
2 dl étolaj (a sütéshez)
1 zacsi karamellás pudingpor
500 ml tej
4 ek cukor (vagy édesítőszer)
A Túrókrokett elkészítési módja:
A túrót a búzadarával, a liszttel, a cukorral, a vaníliás cukorral, 2 tojássárgájával, citromlével jól összekevertem. Fél óráig állni hagytam, amíg a dara megduzzadt. A tojásfehérjéket habbá vertem és lazán a túrós masszához forgattam. Vizes kézzel kroketteket formáztam, zsemlemorzsába forgattam, majd forró olajban kisütöttem. A karamellpudingot megfőztem a cukorral, tejjel elkeverve, lassú tűzön az előírás szerint és a túrókrokettel tálaltam.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2021. jan. 25. 16:52
A túrókrokett elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.