Túrós cseresznyetorta recept
60 perc
248 kcal
9,7
31.6 gramm
80 dkg cseresznye
5 dkg vaj
3 csapott evôkanál cukor
3 nagy tojás
25 dkg tehéntúró
1 citrom reszelt héja
1 evôkanál citromlé
2 púpozott evôkanál búzadara
a forma kikenéséhez vaj
a tetejére vaníliáscukor
A Túrós cseresznyetorta elkészítési módja:
A cseresznyét leszárazzuk, megmossuk, lecsöpögtetjük és kimagozzuk. A puha vajat elôször a cukorral, majd a tojások sárgájával kikeverjük. A túrót áttörjük és a citromhéjjal, a citromlével meg a búzadarával együtt a cukros vajba keverjük, azután a kemény habbá vert tojásfehérjét lazán beleforgatjuk. Egy 26 cm átmérôj? alacsony perem? tortakarikát kivajazunk, majd a túrós masszát belesimítjuk. A cseresznyét egyenletesen ráterítjük és elômelegített sütôbe toljuk. A közepesnél erôsebb lánggal (210 ) 30 percig sütjük. Ha megsült a tetejére vaníliás cukrot szórunk.
Ez a mennyiség 8 szeletet ad ki.
Másféle gyümölcsökkel is kísérletezhetünk. Egressel és meggyel már én is próbáltam.
A kalória, szénhidráttartalom és a zsírtartalom 1 szeletre értendô!!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: vereskati, 2008. jún. 14. 07:58
A túrós cseresznyetorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.