Fejes saláta olaszosan recept
15 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Fejes saláta olaszosan hozzávalói:
2 fej saláta, ropogós level?
25 dkg túró
ketchup
tejföl vereshagyma
borsikafű
só
az utóbbi négy ízlés szerint, mert van aki szárazabban, van aki tocsogósan szereti
A Fejes saláta olaszosan elkészítési módja:
2 fej salátát leveleire szedünk, megtisztítjuk és darabokra tépjük. Áttörünk 25 dkg túrót, ketchuppal és tejföllel simára keverjük. Ízesítjük reszelt vereshagymával, borsikafűvel és sóval. Végül a salátaleveleket a túrós öntettel összekeverjük.
Hideg sültekhez, sült újkrumplihoz, de akár pirítóshoz is kínálhatjuk. Mi általában bundáskenyérhez esszük.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: vereskati, 2008. jún. 6. 08:08
A fejes saláta olaszosan elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.