Kishamis recept
30 perc
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Kishamis hozzávalói:
2 kg kockára vágott tök hámozva, magozva
2 citrom leve
2 vaníliás cukor
2 evôkanál cukor
2 dl víz
2-3 dl ananászszörp
A Kishamis elkészítési módja:
A szörp kivételével óvatosan összekeverjük a hozzávalókat, s 12 órán át állni hagyjuk. Majd fölforraljuk, s beleöntjük a szörpöt. Újraforrás után tiszta befôttes üvegekbe töltjük, s száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Minden olyan süteményhez felhasználhatjuk amibe igazi ananász kell. Sült húsok mellé is finom.
Arról nem is beszélve, hogy bármilyen szörppel ízesíthetjük, jóízűbefôttet kapunk. Bár a lányom a múltkor megjegyezte, ô még nem látott kockára vágott epret:)))))))))))
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: vereskati, 2008. jún. 3. 07:16
A kishamis elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.