Cukkinisaláta görögösen recept
25 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
260 kcal
60 dkg zsenge cukkini
2-5 gerezd fokhagyma (ízlés szerint)
2 dl tejföl (esetleg joghurt, vagy kefír)
só
pár csepp extrasz?z olivaolaj
A Cukkinisaláta görögösen elkészítési módja:
A cukkinikat jó alaposan megmossuk, két végüket levágjuk, uborkagyalun héjastól legyaluljuk. Sózzuk, és kb. 15 percig állni hagyjuk. Közben a fokhagymát pépesítjük és a tejfölbe keverjük. A cukkinikat kinyomkodjuk belekeverjük a tejfölbe, h?tôszekrényben tartjuk tálalásig. Pár csepp olajjal díszíthetjük a tetejét.
Magában is, de lehet pirítós mellé, rántott cukkinivel is szeretjük. Ha fogyózom kefírrel csinálom. Ha nem, túrót is szoktam belekeverni. Ha utána elrágunk 1-2 szál petrezselymet, nem lesz fokhagyma illatú a lehelletünk.
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: vereskati, 2008. máj. 15. 08:12
A cukkinisaláta görögösen elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.