Tejfölös ôszibarackleves recept
A Tejfölös ôszibarackleves hozzávalói:40 dkg ôszibarack,
1 liter víz,
1 rúd vanília,
4 dkg cukor,
só,
2,5 dl tejföl vagy tejszín,
2 tojássárgája,
citromlé
A Tejfölös ôszibarackleves elkészítési módja:
A megmosott és kimagozott ôszibarackot és vaníliát forró vízben puhára fôzzük. Áttörjük, megcukrozzuk, kissé megsózzuk és felforraljuk. A kész, kissé már kihûlt levesbe beleöntjük a tejfölben elhabart tojássárgáját és citromlévek ízesítjük. Hidegen a legfinomabb:)
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: vereskati, 2009. jún. 21. 06:13
A tejfölös ôszibarackleves elkészítési módja és hozzávalói.