Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Tejfölös ôszibarackleves recept

Tejfölös ôszibarackleves recept

A Tejfölös ôszibarackleves hozzávalói:
40 dkg ôszibarack,
1 liter víz,
1 rúd vanília,
4 dkg cukor,
só,
2,5 dl tejföl vagy tejszín,
2 tojássárgája,
citromlé


A Tejfölös ôszibarackleves elkészítési módja:
A megmosott és kimagozott ôszibarackot és vaníliát forró vízben puhára fôzzük. Áttörjük, megcukrozzuk, kissé megsózzuk és felforraljuk. A kész, kissé már kihûlt levesbe beleöntjük a tejfölben elhabart tojássárgáját és citromlévek ízesítjük. Hidegen a legfinomabb:)


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A tejfölös ôszibarackleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook