Vereshagymás muffin recept


30 dkg liszt
15 dkg pirított vereshagyma (apróra vágva!)
2 dkg zsiradék ( én vajjal szeretem)
2 dl tej (de joghurt vagy kefír is lehet)
15 dkg reszelt sajt
2 tojás
3 evôkanál olaj
1 csomag sütôpor
1 kávéskanál só
A Vereshagymás muffin elkészítési módja:
A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, és a zsiradékon megpirítjuk. Közben a muffinformákat kiolajozzuk vagy papírral kibéleljük. Egy nagy tálban összekeverjük a hozzávalókat, majd a masszát a formákba kanalazzuk. Elômelegített sütôben, közepes hôfokon 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Néha teszek bele füstöltsajtot is, de sokszor a tetejét is megszórom pici sajttal vagy szezámmaggal.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: vereskati, 2008. jún. 3. 20:15
A vereshagymás muffin elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.