Túrós pogi II. recept


50 dkg liszt
50 dkg Rama margarin
50 dkg túró
15 - 20 dkg reszelt sajt
1 tojás sárgája
kevés só
A Túrós pogi II. elkészítési módja:
A lisztet a margarinnal, és a túróval, és ízlés szerinti sóval összegyúrom, majd fél órára a hűtőbe teszem - hidegen könnyebb nyújtani. Enyhén lisztezett deszkán kb. 1 cm vastagságúra nyújtom a tésztát, és kisebb pogácsa formákat szaggatok belőle- finomabb, ha szaggatás előtt párszor hajtogatom, mert a sütés folyamán magasabbra jön fel. Ezután, kivajazott és lisztezett tepsibe rakosgatom a pogikat, megkenem tojás sárgájával, és megszórom reszelt sajttal - majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütöm.
Gyorsan elkészül, egyszerű, és még finom is :) Nálunk mindig elfogy.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: kanyob, 2008. jún. 3. 10:21
A túrós pogi ii. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.