Sajtos galuska a'la Veres Kati recept
50 perc
A Sajtos galuska a'la Veres Kati hozzávalói:
20 dkg rétesliszt
2 tojás
10 dkg mangalica füstölt szalonna
2 dl tejföl
10 dkg gouda sajt
só
késhegynyi pirospaprika
2 csokor kapor
A Sajtos galuska a'la Veres Kati elkészítési módja:
A lisztbôl a tojásokkal, a reszelt sajttal, egy kevés sóval meg annyi vízzel, hogy galuskatésztát kapjunk, tésztát keverünk. Hozzáadjuk a finomra vágott kaprot, de nem dolgozzuk ki, akkor jó ha kicsit csomós marad. Jó félórát pihentetjük, utána sós vízbe hosszúkás galuskákat szaggatunk, kifôzzük, majd alaposan lecsepegtetjük. Közben a szalonnát apró kockákra vágjuk, ropogósra kisütjük, és a pörcöt kiszedjük. A lesz?rt galuskát megforgatjuk a szalonnazsírban, és elômelegített tálra tesszük. Pirospaprikával összekevert forró tejföllel meglocsoljuk, és a szalonnapörcöt a tetejére szórjuk. Salátával kínáljuk. Ezt a receptet nagymamámtól tanultam:))
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: vereskati, 2008. jún. 13. 07:19
A sajtos galuska a'la veres kati elkészítési módja és hozzávalói.