Töltött kis bagett recept


6 db kis bagett (vagy hosszú zsemle, v. suli rúd)
10 dkg reszelt sajt
10 dkg sonka
10 dkg kockázott bacon
10 dkg csiperke gomba
10 dkg sajtkrém
1 tk. apróra vágott metélőhagyma
1 gerezd fokhagyma
3-4 ek. olvasztott vaj
ízlés szerint patikasó, őrölt bors
A Töltött kis bagett elkészítési módja:
A kis bagettek tetejét levágtam és a közepét kiszedtem. A bacont megpirítottam és rádobtam a megtisztított szeletelt gombát. Amikor elfőtte a levét félrehúztam és kihűtöttem. A sajtkrémet elkevertem a reszelt sajttal, a felkockázott sonkával és az aprított metélőhagymával. Ízlés szerint sóztam, borsoztam, majd a kihűlt gombát is hozzákevertem. Az előkészített kis bagetteket megtöltöttem a krémmel, majd ráraktam a “kalapjukat”. A fokhagymát lereszeltem és elkevertem az olvasztott vajjal, majd jó alaposan lekentem a kis bagetteket. 180 C fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt ropogósra sütöttem.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2021. jan. 22. 18:22
A töltött kis bagett elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.