Főoldal » Receptek » Savanyúságok receptjei » Ecetes szilva befőtt recept

Ecetes szilva befőtt recept

Az Ecetes szilva befőtt hozzávalói:
2 kg besztercei szilva (nem túl érett)
40 dkg cukor
1 dl 10 %-os ecet
1 l víz
ízlés szerint egész fahéj, egész szegfűszeg


Ecetes szilva befőtt

Az Ecetes szilva befőtt elkészítési módja:
Alaposan megmostam a szilvát. A fazékba mértem a vizet, a cukrot, az ecetet és a fűszereket. Majd felforraltam. Amikor forrt a víz beledobtam a szilvát, és egy perc múlva már szedtem is ki szűrővel. Tisztára mosott üvegekbe tettem. Újra felforraltam a levet és óvatosan a szilvára mertem, lezártam a tetejükkel az üvegeket és fejjel lefelé fordítottam. Jól betakarva, száraz dunsztban hagytam kihűlni. Nagyon finom sült húsok mellé.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Savanyúságok receptjei


Az ecetes szilva befőtt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook