Tönkölyös-almás muffin recept
A Tönkölyös-almás muffin hozzávalói:• 15 dkg vaj
• 15 dkg cukor
• 12 dkg teljeskiörlésű tönköly liszt
• 3 dkg fehér tönköly liszt
• 2 tojás
• 1 teáskanál sütőpor
• 1 citrom reszelt héja
• 1 nagy alma reszelve
A Tönkölyös-almás muffin elkészítési módja:
A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük, a muffin sűtőt kibéleljük papírral. A puha vajat a cukorral villával jól elkeverjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, a citrom reszelt héját. A lisztben elkeverjük a sütőport és apránként a vajas masszához adagoljuk, a végén belekeverjük a lereszelt almát. A tésztát a muffin sütőbe töltjük és 20 perc alatt készre sütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 724b289414, 2008. júl. 22. 21:08
A tönkölyös-almás muffin elkészítési módja és hozzávalói.