Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Tojásos, sajtos egytál recept

Tojásos, sajtos egytál recept

A Tojásos, sajtos egytál hozzávalói:
0,5 kg zöldpaprika,
30 dkg paradicsom,
6 főtt tojás,
15 dkg reszelt sajt,
3 szál újhagyma,
2 gerezd fokhagyma,
petrezselyemzöld,
só,
olaj


A Tojásos, sajtos egytál elkészítési módja:
Kevés olajon megpirítjuk a zöld szárával együtt felkarikázott újhagymát, majd hozzáadjuk a kicsumázott, nagyobb darabokra összevágott zöldpaprikát. Mielőtt megpirulna, megsózzuk, hámozott, darabolt paradicsomot adunk hozzá, és finomra vágott petrezselyemzölddel megszórva roppanósan puhára pároljuk. Egy közepes méretű jénait kiolajozunk, és belerakjuk a meleg zöldség felét. Tojáskarikákat teszünk rá, majd befedjük a másik felével. A tetejére néhány tojáskarika kerül, és gazdagon megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben ráolvasztjuk, és forrón tálaljuk. Főtt krumplit adunk hozzá.

A paradicsomokat most nem kell meghámozni, és párolás közben ne főzzük szét, mint a lecsónál.


Kategória: Egytálételek receptjei


A tojásos, sajtos egytál elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook