Ti mit tesztek, ha az utóbbi időben kicsit több a munka, nagyobb a nyomás, a stressz. Hogyan küzdjek a fáradság ellen? (beszélgetés)
Majdem 10 éve egy alkalommal abszolult besokalltam. Kimentem gyalog a tőlünk nem messze lévő földútra. Addig gyalogoltam, amíg hallótávolságon kívülre nem esett minden a közelemben.. Teli tüdőből ordítottam, amíg el nem kezdtem sírni.. És ez az a megnyugtató sírás volt..
Lehet, hogy időnként be kellene iktatnom egy ilyet.. Gondoltam már rá, hogy jó lenne kiengedni a gőzt újra, de más ez 16 évesen, meg 26 évesen.. Bár szerintem megnyugodnék tőle..
teherbe kell esni, de legalább a hozzá vezető utat kell gyekorolni:)
viccet félretéve: szerintem - nyilván irodista vagy - jóféle testmozgás jót tenne / úszás, bringázás, aerobic, jóga - amelyik leginkább tetszik, bár a jóga talán a legjobb/ , ill. rajtam sikeresen segített annó egy-egy forró fürdő, számítógéopes játék, ill. jó könyv, hosszú alvás.
Ja, be is lehet rúgni és telezabálni magadat csokival/ sós izékkel, bár állítólag ez a kettő igen egészségtelen - de néha jól esik és tényleg használ:DDD
Én is hasonló cipőben járok. Már hónapok óta rengeteg a meló, aztán itt a háztartás, gyereknevelés.. Egyik sem esik nehezemre, csak nem tudom kialudni magam.
Talán el kéne menni egy kis szabadságra, vagy egyszerűen nem törődni semmivel, és napokon át korán lefeküdni. De ezt én sem tudom megcsinálni.
További ajánlott fórumok:
- Energetizáló tablettát, szert tudtok mondani ami már bevált nektek fáradság ellen? Olíat, ami nem káros az egészségre és nem tiltott!
- Milyen vitaminhiány okozhat fáradságot, álmosságot? Mit (vitaminkészítmény vagy bármi egyéb) javasoltok ellene?
- Dolgoztál már keményen, időt fáradságot nem kímélve a céljaid eléréséért? Megérte?
- Covid okozhat ekkora fáradságot?
- A béta-blokkolók (pl. Betaloc) huzamosabb szedése okozhat-e krónikus fáradságot, lelassulást, hízást, vagy egyéb mentális zavarokat?
- Ha nagyobb stressz ér, rögtön intenzíven görcsölni és vérezni kezdek, ha megvan ha nincs. Minden tanácsot szívesen fogadok!